1.11.17

Οι πρόσφυγες απεργοί πείνας στο Σύνταγμα έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμαρτυρία των προσφύγων που ξεκίνησε το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Οικογένειες προσφύγων -κατά κύριο λόγο από τη Συρία και το Κουρδιστάν- βρίσκονται στο σημείο, κρατώντας πανό που γράφουν «Επανένωση με τις οικογένειές μας τώρα» και «Θέλουμε να πάμε σχολείο», ενώ αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι.


Μέχρι στιγμής, 11 άτομα -ένα άτομο από κάθε οικογένεια που παίρνει μέρος στη διαμαρτυρία- ξεκινούν από σήμερα απεργία πείνας. Στην Πλατεία Συντάγματος βρίσκονται κυρίως γυναίκες με πολλά μικρά παιδιά.
Εικόνες από την Πλατεία Συντάγματος, το πρωί της Τετάρτης.
Οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ελλάδα για πάνω από ενάμιση χρόνο, σε αντίθεση με το χρονικό περιθώριο των έξι μηνών που έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), ενώ βασικό τους αίτημα είναι να ταξιδέψουν προς κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία. Περίπου στις 11:30 το πρωί, εκπρόσωπος τούς επεσήμανε στην ομιλία που εκφώνησε πως «Βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα» και πως θέλουν να ενωθούν με τους ανθρώπους τους και όχι να διεκδικήσουν άσυλο στη χώρα.

Προφανώς υπό τον φόβο της πολυήμερης προσφυγικής διαμαρτυρίας, όπως εκείνη του 2014 που είχε ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο, οι αστυνομικές Αρχές τούς είπαν πως από πλευράς κυβέρνησης και αστυνομίας μπορούν να μείνουν όσο επιθυμούν στο σημείο, αλλά ζήτησαν να μην υπάρχουν σκηνές. Αυτό που αναμένεται να γίνει είναι οι πρόσφυγες να στήνουν τις σκηνές τις βραδινές ώρες και να τις αφαιρούν το πρωί ώστε να μη διαλύσει η ΕΛ.ΑΣ. τη διαμαρτυρία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.