14.11.17

Τέλος στην απεργία πείνας προσφύγων στο Σύνταγμα [Βίντεο]Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στο Σύνταγμα και πραγματοποιούσαν απεργία πείνας εδώ και δύο εβδομάδες τόνισαν πως είναι ανάγκη να διακόψουν τη διαμαρτυρία αυτή, προτού ξεκινήσουν οι διακομιδές τους στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.

Η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί πολύ, όπως ανέφεραν οι γιατροί που τους εξέτασαν, οι οποίοι διαπίστωσαν μετά από εξετάσεις πως παρουσιάζουν υπογλυκαιμία και υποθερμία.


Οι ίδιοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως «ήταν ένας αγώνας που δόθηκε με περίσσια αξιοπρέπεια και μαχητικότητα. Στην απόφαση που πήραμε σήμερα βάρυνε ιδιαίτερα η ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας που βρίσκονταν μαζί μας εδώ τόσες ημέρες».

Ωστόσο, συνεχίζουν τονίζοντας πως η διαμαρτυρία τους δεν σταματά εδώ και πως θα συνεχίσουν με άλλες μορφές μέχρι να επανενωθούν με τις οικογένειες τους.

Κλείνοντας, ευχαρίστησαν τους Έλληνες που βρέθηκαν στο πλευρό τους και τους στήριξαν με κάθε τρόπο στον καθημερινό τους αγώνα και πιστεύουν πως, με την απεργία πείνας που έκαναν, κατάφεραν η φωνή τους να φτάσει στην κυβέρνηση τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας.


Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου:


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500174640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.