21.11.17

Από «Το Μίσος» στους «Πρόσφυγες»Μια οικογένεια ζει ανέμελες στιγμές, όταν ξαφνικά παγιδεύεται μέσα στο ίδιο της το σπίτι που το καταπίνουν οι φλόγες. Προσπαθεί εις μάτην να διαφύγει. «Όταν τα σύνορα γίνονται τείχη, προστατεύουμε τους ανθρώπους, όχι τα τείχη. Γιατί, αν ήμασταν εμείς στη θέση τους;» ρωτάει το μικροφίλμ.

Γνωστοί ηθοποιοί παίρνουν κατά καιρούς τα ηνία προκειμένου να συμμετάσχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με οργανώσεις ή διεθνείς οργανισμούς. Αυτή τη φορά, σειρά έχει ο Ματιέ Κασσοβίτς που πρωταγωνιστεί στο μικροφίλμ Πρόσφυγες (Réfugiés) της Συλλογικότητας για Ένα Έθνος-Καταφύγιο (Collectif pour une Nation Refuge -CNR).

«Η καμπάνια φιλοδοξεί να αμφισβητήσει, να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη και τους πολιτικούς, θέτοντας ένα τόσο απλό ερώτημα: Κι αν ήμασταν εμείς;» λέει η Συλλογικότητα CNR.

Ο Ματιέ Κασσοβίτς είναι μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, έχοντας ερμηνεύσει έναν από τους κεντρικούς ρόλους στην ταινία του Κώστα Γαβρά Αμήν, αλλά κυρίως χάρη στο ότι έγραψε και σκηνοθέτησε Το Μίσος (1995), μία από τις πιο δημοφιλείς σύγχρονες γαλλικές ταινίες που πραγματεύεται τον ρατσισμό και το ταξικό μίσος μέσα από ασπρόμαυρα καρέ και υπό τους ήχους της γαλλικής ραπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.