28.11.17

Αλλοδαπός γιατρός καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από τον διευθυντή του


Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με καταγγελία, επιμελητής - επικουρικός γαστρεντερολόγος, που εργάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», δέχτηκε φραστική επίθεση από το διευθυντή του, ο οποίος του φώναζε να φύγει από τη χώρα.

Η ΕΙΝΑΠ σε επιστολή της καλεί τις αρμόδιες αρχές να «πάρουν τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα τιμωρίας και αποτροπής τέτοιων φαινομένων».

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τσακίσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες συμπεριφορές. Τέτοιες συμπεριφορές να μην είναι αποδεκτές από πουθενά», τονίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Ο καταγγέλλων γιατρός αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του ότι «ο συγκεκριμένος συνάδελφος έφτασε στο σημείο να με φτύσει, να με προπηλακίσει και με προκάλεσε επανειλημμένως και απειλητικά να βγω εκτός νοσοκομείου για να λύσουμε τις διαφορές μας».

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για επικίνδυνες συμπεριφορές, καθώς τέτοιου είδους ρατσιστικές υποθέσεις δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο ο συγκεκριμένος «λειτουργός» που έδωσε όρκο στον Ιπποκράτη υπηρετεί με συνείδηση και χωρίς διακρίσεις τους αλλοδαπούς ασθενείς.

https://www.thepressproject.gr/article/120374/Allodapos-giatros-kataggellei-ratsistiki-epithesi-apo-sunadelfo-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.