16.11.17

Ρατσιστική επίθεση σε μετρό του Σαν Φρανσίσκο


Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε ένας Ασιάτης κατά τη διάρκεια που επέβαινε στο μετρό του Σαν Φρανσίσκο, όταν ένας άντρας άρχισε να τον προσβάλλει και να τον ενοχλεί. Από βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από επιβάτη του μετρό, φαίνεται ένας άντρας να φωνάζει προς έναν Ασιάτη που επέβαινε στη γραμμή, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Τσαρλς Γου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Γου παραμένει ψύχραιμος απέναντι στη ρητορική μίσους του άντρα μέχρι τη στιγμή που αυτός τον χαστούκισε. Τόσο ο άντρας που καθόταν δίπλα στον Γου αλλά και οι άλλοι επιβαίνοντες δεν παρέβησαν στο περιστατικό.

Τη στιγμή μονάχα που ο Γου σηκώθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του μια νεαρή κοπέλα προσπάθησε να τον ηρεμήσει λέγοντας του «μην το κάνεις, δεν το αξίζει καν».

Ο Γου αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στην ασφάλεια του σταθμού. «Κανείς δεν έλεγε τίποτα και το βαγόνι ήταν γεμάτο ανθρώπους» ανέφερε ο Γου. Η ασφάλεια του μετρό είπε πως δέχτηκε τέσσερις κλήσεις από τους επιβάτες για το περιστατικό, όμως ο άντρας είχε φύγει πριν οι άντρες της ασφάλειας προλάβουν να φτάσουν, όπως αναφέρει το RT.

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες και αναζητά το δράστη, αν και ο Γου είπε πως δε θέλει να καταθέσει μήνυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.