3.11.17

Αιγύπτιος δικηγόρος δηλώνει ότι είναι «εθνικό καθήκον» ο βιασμός όσων προκαλούν

Το Εθνικό Συμβούλιο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (NCWR) της Αιγύπτου, κατέθεσε μήνυση στον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις ενός αμφιλεγόμενου δικηγόρου, ο οποίος δήλωσε πως είναι «εθνικό καθήκον» να βιάζονται οι γυναίκες που φορούν σκισμένα τζιν.

«Τα κορίτσια πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους για να τους σέβονται και οι άλλοι. Η προστασία της ηθικής είναι πιο σημαντική από την προστασία των συνόρων» δήλωσε ο Ναμπίχ Αλ Γουάς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης. Επιπλέον, τόνισε πως είναι «εθνικό καθήκον» να βιάζονται τα κορίτσια που φορούν σκισμένα τζιν, ισχυριζόμενος ότι προκαλούν οι ίδιες τη σεξουαλική παρενόχληση.
«Είστε χαρούμενοι όταν βλέπετε ένα κορίτσι να περπατά στον δρόμο δείχνοντας το μισό από τα οπίσθιά της; Εγώ λέω πως όταν ένα κορίτσι τριγυρνά έτσι, είναι πατριωτικό καθήκον να παρενοχληθεί σεξουαλικά και εθνικό καθήκον να βιαστεί».
Όπως γράφει η New York Post, οι δηλώσεις του προκάλεσαν οργή και το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως θα κάνει καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα τόσο κατά του δικηγόρου όσο και κατά του καναλιού. Υπέβαλε δε καταγγελία και στο Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλώντας τα μέσα ενημέρωσης να μην απευθύνουν προσκλήσεις σε αμφιλεγόμενα πρόσωπα τα οποία επιδίδονται σε σχόλια που υποκινούν τη βία σε βάρος των γυναικών.

υ.σ.: Ο Αλ Γουάς είναι γνωστός στην Αίγυπτο για τις αμφισβητούμενες δηλώσεις του και έχει προκαλέσει διαμάχες ακόμη και για εθνικά θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.