8.11.17

«Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα της επανένωσης»


Παρά τη βροχή, πρόσφυγες-απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν δυναμική πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία διεκδικώντας να ικανοποιηθεί το δικαίωμα για επανένωση με τις οικογένειές τους και να μπει τέλος στην πολύχρονη και επικίνδυνη περιπλάνησή τους.

«Μας καθυστερούν για μήνες, μας καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και μας κρατάνε μακριά από τους δικούς μας», υποστηρίζουν και εξηγούν:

«Ενώ οι αιτήσεις έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, μας καθυστερούν για μήνες και μας καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και μας κρατάνε μακριά από τους δικούς μας».
Θυμίζουμε ότι εδώ και μία εβδομάδα δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας και έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.

«Κλήθηκα να ταξιδέψω στη Γερμανία με τα 4 παιδιά μου για να πραγματοποιηθεί η επανένωση με τον σύζυγό μου, αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν έχω τα χρήματα για τα εισιτήρια και γιατί θέλω να ταξιδέψω μαζί με τους συντρόφους μου απεργούς πείνας. Θα μείνω εδώ και θα συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων», είπε χθες στην «Εφ.Συν.» η Χανά.




Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία προσφύγων και αλληλέγγυων ότι η γερμανική πρεσβεία έβαλε όρο να μη συμμετέχει γυναίκα στην αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που θα έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας μέσα στην πρεσβεία. Οι πρόσφυγες αρνήθηκαν τον όρο και ακύρωσαν τη συνάντηση. Η «Εφ.Συν.» δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το γραφείο τύπου της γερμανικής πρεσβείας για διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.