1.11.17

«Γιατί δεν ακούτε;»: Παρέμβαση από τους συναδέλφους της Ηριάννας


Κείμενο υπογράφουν οι συνάδελφοι της Ηριάννας από το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας έπειτα από τη δεύτερη απόρριψη της αίτηση αναστολής της, στο οποίο σημειώνουν μεταξύ άλλων, «αφήστε την να συνεχίσει να ζει και να εργάζεται μαζί μας».

Αναλυτικότερα, το κείμενο αλληλεγγύης στην Ηριάννα από τους συνεργάτες της:

«Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, η Φιλοσοφική Σχολή, το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας πλάι στην Ηριάννα. Η Ηριάννα κρίνεται “επικίνδυνη”, μολονότι τρεις καθηγήτριές της σε δύο Εφετεία κατέθεσαν ότι η Ηριάννα όχι μόνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, αλλά είναι και υποδειγματική φοιτήτρια. Όλοι εμείς, οι φίλοι και συνάδελφοί της, όλον αυτό τον καιρό, λέμε και ξαναλέμε πως η Ηριάννα όχι μόνο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, αλλά αντίθετα συνεργάζεται, εργάζεται και προσφέρει, νοιάζεται και μοιράζεται. Γιατί δεν ακούτε; Από ποια μαρτυρία βγάλατε το συμπέρασμα ότι η Ηριάννα έχει “αντικοινωνική συμπεριφορά”; Ποιος είπε κάτι τέτοιο;

Εμείς οι φίλοι και οι συνεργάτες της είμαστε όλοι με την Ηριάννα, γιατί Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Η Ηριάννα δεν είναι ηρωίδα, ιδέα, σύμβολο, σημαία, πιόνι ή αφορμή. Η Ηριάννα είναι η συνάδελφός μας που θέλει τη ζωή της πίσω. Θα είμαστε μαζί της μέχρι να την έχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Οι συνάδελφοι και συνεργάτες της:

Μαρία Αντωνίου, Βενετσιάνα Αστάρα, Φλώρα Βλάχου, Διονύσης Γούτσος, Όλγα Δήμα, Ελεονώρα Δημελά, Σταυρούλα Δημητράκου, Ελένη Θώδα, Βίκυ Καβάγια, Μαρία Καββαδία, Βίκυ Κάντζου, Έφη Καπούλα, Αργυρώ Καρύδα, Τατιάνα Κατσίνα, Έφη Κοντοκώστα, Μαρίνα Κουτσουμπού, Σοφία-Νεφέλη Κύτρου, Χριστίνα Κωστάκου, Ασπασία Λιβιέρη, Αναστασία Μαγγανά, Παναγιώτης Μακρόπουλος, Ειρήνη Οικονόμου, Ροζαλία Παναγιωτοπούλου, Λέλια Παντελόγλου, Θεανώ Παπαναγιώτου, Γιώργος Σιμόπουλος, Γεωργία Συκαρά, Ελένη Τίρκου, Παρασκευή-Χριστίνα Τζοβάρα, Αγγελική Τσόκογλου, Αλίκη Τσοτσορού, Μαρία Χαντζησαλάτα.».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Οκτώβρη απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής από το Εφετείο για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. για δεύτερη φορά, μετά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος τον Ιούλιο του 2017. «Βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση με ένα πολύπλευρα αμφισβητούμενο επιχείρημα να ξυπνάω με το βάρος της αθωότητας μου και όσα έχτιζα τα τελευταία 9 χρονιά να καταστρέφονται», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η 29χρονη ενώπιον του Εφετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.