2.11.17

Ο Ράσελ Κρόου καλεί τους Αυστραλούς να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και κάνει την αρχή

Oι 600 αιτούντες άσυλο που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα χωρίς φαγητό ή τρεχούμενο νερό είναι η «ντροπή» της Αυστραλίας, δήλωσε σήμερα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει έξι από αυτούς.

Για δύο μέρες, οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης προσφύγων της νήσου Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιστέκονται στις προσπάθειες της Αυστραλίας και της Παπούα Νέας Γουινέας να κλείσουν τον καταυλισμό, εκφράζοντας φόβους ότι θα πέσουν θύματα βίας από μέλη της τοπικής κοινότητας, αν μεταφερθούν αλλού.


Η αντιπαράθεση είναι ένα «όνειδος», έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter, όπου διαθέτει 2,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

«Θεωρώ ότι μπορώ να φιλοξενήσω και να βρω δουλειά σε έξι (από αυτούς). Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλοι Αυστραλοί που θα έκαναν το ίδιο», έγραψε.

Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει την καταδίκη πολλών οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, παρότι η παρέμβαση του Κρόου αναμένεται να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο ζήτημα τη στιγμή μάλιστα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα από την στέρηση φαγητού των αιτούντων άσυλο.

Μια εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, του Πίτερ Ντάτον, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική που δεν επιτρέπει σε αιτούντες άσυλο να καταπλέουν στις αυστραλιανές ακτές. Αντίθετα, η κυβέρνηση τους μεταφέρει σε κέντρα κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα και στη νήσο Ναούρου στον Νότιο Ατλαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.