24.11.17

Απεργίες στην Amazon ενάντια στην Μαύρη Παρασκευή των εργαζομένωνΣε Γερμανία και Ιταλία οι υπάλληλοι του κολοσσού καταγγέλουν  την καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας τους. H Ελλάδα της κρίσης δεν είναι το μόνο μέρος που η αμερικανική τρέλα της Μαύρης Παρασκευής βρίσκει πρόθυμους υποστηρικτές. Η μειωμένη κίνηση και η όξυνση των φαντασιακών αναγκών του κοινού βρίσκουν και σε άλλες χώρες αυτή την πρόσκαιρη λύση, χωρίς να λογαριάζουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τελικά την νύφη.

Ωστόσο, όπως και στην Ελλάδα, η μανία αυτή δεν περνάει αμαχητί. Στην δοκιμαζόμενη Ιταλία, αλλά και στην ακμάζουσα (σχετικά) οικονομία της Γερμανίας, οι εργαζόμενοι του κολοσσού της Amazon σ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Είναι η καλύτερη ημέρα για να ακουστούμε και να ασκήσουμε πιέσεις στον εργοδότη μας που μας αγνοεί εδώ και χρόνια, ενώ τα προβλήματα των υπαλλήλων, κυρίως τα προβλήματα υγείας, επανέρχονται διαρκώς στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Φος, ο εκπρόσωπος του Verdi, του μεγαλύτερου γερμανικού συνδικάτου στον τομέα των υπηρεσιών.

Η απεργία θα γίνει σε έξι εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Μπαντ Χέρσφελντ, τη Λειψία, το Ράινμπεργκ, τη Βέρνε, το Κρόιζερ και το Κόμπλεντς. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Verdi εξήγησε ότι «δυστυχώς δεν θα παραλύσει τελείως» η διαχείριση των παραγγελιών. Το συνδικάτο διεκδικεί τη σύναψη μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα επικεντρώνεται στην υγεία των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η Amazon παίζει με την υγεία των υπαλλήλων της» καθώς τους πιέζει «να κάνουν περισσότερα σε ελάχιστο χρόνο» και «οι αξιολογήσεις της απόδοσής τους και η παρακολούθηση είναι συνεχείς».

Στην Ιταλία, οι εργαζόμενοι του κέντρου διανομής της Amazon στο Καστέλ Σαν Τζοβάνι ξεκίνησαν από σήμερα κινητοποιήσεις.

Η εταιρεία δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων και περιορίστηκε μια ανακοίνωση με την οποία της διαβεβαίωσε ότι στόχος της είναι να περιοριστούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων στους πελάτες.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr


Πηγη:http://www.toperiodiko.gr/απεργίες-στην-amazon-ενάντια-στην-μαύρη-παρ/#.Whgm-baB2Rt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.