10.11.17

Επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων θέλει το AfD

Αφού «ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει και ο Άσαντ τους κάλεσε να επιστρέψουν», το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD ζήτησε να επαναπατριστούν 500.000 Σύροι πρόσφυγες.

Νωρίτερα χθες ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι η κατάληψη της τελευταίας πόλης που έλεγχαν οι τζιχαντιστές στη Συρία σηματοδοτεί την κατάρρευση της τριετούς κυριαρχίας τους.

Όμως, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε πολλές περιοχές, σε έναν περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο κατά τη διάρκεια του οποίου χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν είτε σε γειτονικές χώρες είτε στην Ευρώπη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η AfD προτείνει τον επαναπατρισμό των προσφύγων μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όταν αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στη Μπούντεσταγκ.

Η πρόταση, που υπογράφεται από τους δύο ηγέτες του κόμματος Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Άλις Βάιντελ, δεν φαίνεται να έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να βρει υποστηρικτές μεταξύ των άλλων μεγάλων κομμάτων.

Ακόμη, το ξενοφοβικό κόμμα υποστηρίζει ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως συνομιλίες με τις συριακές αρχές για να επιτύχει μια συμφωνία για τον επαναπατρισμό των προσφύγων.

«Η συμφωνία θα διασφαλίζει ότι οι επαναπατρισθέντες θα γίνουν δεκτοί στη Συρία και θα εγκατασταθούν μόνο σε ασφαλείς περιοχές», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα, η Δαμασκός θα πρέπει να εγγυηθεί ότι δεν θα ασκήσει διώξεις στους πολίτες που έφυγαν για να αποφύγουν τη στράτευση.

Σύμφωνα με τη γερμανική ακροδεξιά, τα παιδιά των Σύρων προσφύγων που ζουν στη Γερμανία θα πρέπει πλέον να παρακολουθούν το συριακό διδακτικό πρόγραμμα, είτε από Σύρους δασκάλους που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία είτε από άλλους που θα σταλούν από τη συριακή κυβέρνηση ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Οι Πράσινοι, που αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, αντέδρασαν σχολιάζοντας ότι η πρόταση δείχνει ότι η AfD είναι ένα κόμμα «ανεύθυνο, απάνθρωπο και άκαρδο»

«Κανένας λαϊκισμός δεν είναι υπερβολικά βρόμικος για εσάς. Ντροπή σας!» έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook η Λουίζε Άμτσμπεργκ, στέλεχος του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.