20.11.17

Πωλείται άνθρωπος, 800 ευρώ! Πιο φτηνά και από ένα αμάξι…

Το CNN δημοσίευσε πρόσφατα βίντεο στο οποίο φαίνεται να γίνεται πλειστηριασμός όπου πουλιούνται άνθρωποι στη Λιβύη! Το CNN έστειλε συνεργείο με κρυφή κάμερα που παρακολούθησε μια τέτοια αγοραπωλησία ανθρώπων, που πουλιούνται ως σκλάβοι για 800 δολάρια.
Στον 21ο αιώνα, λοιπόν, αγοράζεις ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών ξεκινώντας από 9-10 χιλιάδες ευρώ, μια σχετικά καλή μηχανή ξεκινώντας από 7-8 χιλιάδες ευρώ, ένα καλό παπί στις 2-3 χιλιάδες € και έναν άνθρωπο με 800 ευρώ!

Ο άνθρωπος αυτός αποτελεί ιδιοκτησία του αγοραστή! Μπορεί να τον χρησιμοποιεί όπως θέλει, για ότι θέλει! Αν αποφασίσει να του αφαιρέσει και τη ζωή, κανείς δεν θα το πάρει είδηση και κανείς δεν πρόκειται να ψάξει το θέμα!
Πρόσφυγες οι περισσότεροι

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι πρόσφυγες από χώρες τις Αφρικής, που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Έχουν φύγει από τις χώρες τους λόγω πολέμων, ακραίας φτώχειας ή πολιτικών διωγμών.

Οι χώρες τους έχουν καταδικαστεί στην πείνα και στην αιματοχυσία από τον «ανεπτυγμένο» κόσμο (βασικά τις ΗΠΑ και την ΕΕ) που είναι «ανεπτυγμένος» ακριβώς γιατί μπορεί να ξεζουμίζει τους φυσικούς πόρους και το εργατικό δυναμικό του «υπανάπτυκτου» κόσμου.

Η πολιτική της ΕΕ, που απωθεί τα μεταναστευτικά ρεύματα των τελευταίων χρόνων, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι στη Λιβύη. 150.000 άτομα το χρόνο, αυτή την περίοδο, προσπαθούν να περάσουν με σαπιοκάραβα, ενώ πολλά από αυτά βουλιάζουν στη Μεσόγειο.

Όσοι δεν καταφέρουν να περάσουν, έχουν δώσει όλα τους τα υπάρχοντα για να πληρώσουν τα κυκλώματα διακίνησης και βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Τους λένε ότι δεν έχουν πληρώσει αρκετά, ότι χρωστάνε τα «κόμιστρα», και τους κρατάνε σε αυτοσχέδιες φυλακές. Εκεί είτε εκβιάζουν τις οικογένειες τους (στέλνοντας βίντεο με βασανισμούς) να στείλουν χρήματα προκειμένου να τους απελευθερώσουν, είτε τους βάζουν να κάνουν καταναγκαστική εργασία, είτε τους πουλάνε ως σκλάβους εργάτες…

Οι γυναίκες πολλές φορές βιάζονται ή πωλούνται στα κυκλώματα της πορνείας.

Τα παραπάνω αποτελούν καταγγελίες από τα πιο επίσημα χείλη, τους εκπροσώπους του ΟΗΕ.

Η τρίτη πιο επικερδής παράνομη δραστηριότητα

Η διακίνηση ανθρώπων (είτε γυναικών στα κυκλώματα πορνείας, είτε παιδιών στα κυκλώματα επαιτείας, είτε εργατών- σκλάβων) είναι η τρίτη πιο επικερδής εγκληματική δραστηριότητα, μετά το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Ο τζίρος από το εμπόριο ανθρώπων υπολογίζεται σε 25,7 δις δολάρια. Συνολικά, 27 εκατομμύρια άνθρωποι πουλιούνται και αγοράζονται εν έτει 2017.

Υποτίθεται, με τον καπιταλισμό είχαμε βγει από την εποχή της δουλείας, και ήμασταν στην εποχή της μισθωτής εργασίας.

Όχι βέβαια ότι η μισθωτή εργασία στον καπιταλισμό είναι κάτι το ειδυλλιακό. Το αντίθετο. Οι εργαζόμενοι εξαρτώνται πλήρως από το αφεντικό τους. Είναι «ελεύθεροι» να επιλέξουν δουλειά, μόνο που όταν δεν υπάρχουν δουλειές και όταν όσες υπάρχουν είναι με παρόμοιες συνθήκες, αυτή η ελευθερία είναι μια φάρσα. Και έτσι οι εργαζόμενοι είναι «ελεύθεροι» να κάνουν απλήρωτες υπερωρίες, να γίνονται λάστιχο, να κάνουν ότι απίθανη εργασία τους πει το αφεντικό, και να λένε και ευχαριστώ. Αλλιώς, είναι «ελεύθεροι» να πεθάνουν της πείνας.

Αλλά, όταν το καπιταλιστικό σύστημα βλέπει όλα τα πράγματα στη ζωή ως «προϊόντα», γιατί να μην είναι «προϊόν» και ένας άνθρωπος;

Πουλάνε και αγοράζουνε το νερό, το έδαφος και το υπέδαφος, τα ζώα, τον αέρα (ναι, στην Κίνα πουλιέται συσκευασμένος καθαρός αέρας λόγω νέφους!). Πουλάνε την παιδεία και την Υγεία. Πουλάνε και αγοράζουνε την εργατική μας δύναμη προκειμένου να βγάλουνε κέρδος ή να διασκεδάσουνε. Γιατί λοιπόν να μην πουλάνε και να αγοράζουνε ανθρώπους;

Ο Μαρξισμός, από τη γένεσή του εξηγεί ότι η πραγματική επιλογή που αφήνει η εξέλιξη στην ανθρωπότητα είναι ή σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Όσοι νομίζουν πως ο μαρξισμός είναι «εκτός πραγματικότητας», ουτοπικός και αδιέξοδος, ας το ξανασκεφτούν.


Πηγη:http://net.xekinima.org/poleitai-anthropos-800-euro-pio-ftina-kai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.