23.11.17

Στο πλευρό της 16χρονης που σκότωσε εκείνον που την έκανε σεξουαλική σκλάβα


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ιστορία της Cyntoia Brown, η οποία όταν ήταν μόλις 16 ετών σκότωσε έναν άντρα, ο οποίος την κρατούσε αιχμάλωτη ως σεξουαλική σκλάβα στο Τένεσι. Το 2004, η τότε 16χρονη Cyntoia Brown συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια. Η ιστορία της 29χρονης πλέον γυναίκας ήρθε ξανά στο προσκήνιο όταν κυκλοφόρησε στο Twitter μία φωτογραφία της μαζί με λεπτομέρειες για την υπόθεση της, διάσημοι όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η Ριάνα κοινοποίησαν την ιστορία της, ενώ μαζεύτηκαν χιλιάδες υπογραφές πολιτών που ζητούν την απελευθέρωση της.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #FreeCyntoiaBrown χιλιάδες χρήστες του Twitter και του Instagram ανάμεσά τους μεγάλα ονόματα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας κοινοποιούν την ιστορία της Cyntoia Brown μιας γυναίκας θύμα trafficking από όταν ήταν παιδί η οποία συνελήφθη το 2004 όταν ήταν μόλις 16 χρονών επειδή σκότωσε τον 43χρονο άντρα που την είχε αγοράσει για να τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.

Η νεαρή κοπέλα ζούσε με έναν 24χρονο άντρα (τον προαγωγό της), που ονομαζόταν «Cut-throat» και την κακοποιούσε σωματικά, σεξουαλικά και λεκτικά. Σύμφωνα με το Associated Press, ο Cut-throat την ανάγκαζε να εκδίδεται και κάπως έτσι γνώρισε τον Johnny Allen, έναν 43χρονο κτηματομεσίτη από το Νάσβιλ. Ο Cut-throat την «πούλησε» στον Allen, ο οποίος την πήρε σπίτι του και την έκανε την σεξουαλική σκλάβα του. Κάποια στιγμή η 16χρονη Cyntoia βρήκε ένα όπλο του και τον πυροβόλησε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο. Στη δίκη το 2006 κρίθηκε ένοχη, παρά τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το έγκλημα, και καταδικάστηκε σε ισόβια. Με βάση την απόφαση, η Cyntoia δεν δικαιούται να κάνει αίτηση για υπό όρους αποφυλάκιση μέχρι να γίνει 67 ετών.



13 χρόνια μετά, η 29χρονη Cyntoia κατάφερε μέσα στην φυλακή να σπουδάσει ενώ τώρα θέλει να κάνει και μεταπτυχιακό. Η ιστορία ήρθε ξανά στο προσκήνιο το 2011 όταν ο Daniel Birman γύρισε ντοκιμαντέρ στο οποίο παρουσίαζε όλο το παρασκήνιο της λεκτικής, ψυχικής και σωματικής κακοποίησης που είχε υποστεί η ίδια.

«Χαίρομαι που καταφέραμε να ανοίξουμε αυτήν την συζήτηση. Το πώς θα καταλήξει είναι πλέον στο χέρι των δικηγόρων, των δικαστών και της Πολιτείας», σχολίασε ο Birman. Ο δικηγόρος της Cyntoia, μιλώντας εκ μέρους της, είπε πως η ίδια εξεπλάγη με το ξαφνικό τεράστιο κύμα συμπαράστασης απέναντί της. «Μίλησα με την Cyntoia, που είναι ταυτόχρονα έκπληκτη, σοκαρισμένη αλλά και ευγνώμων, όπως και όλοι μας, για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει τόσοι διάσημοι άνθρωποι. Στο σημερινό κόσμο, ποτέ δεν ξέρεις πότε η ιστορία σου θα ανάψει την φλόγα για κάτι μεγαλύτερο», είπε ο δικηγόρος.

«Το να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους διάφορους οργανισμούς που πιστεύουν σε μένα και θέλουν να με υπερασπιστούν, είναι τόσο εντυπωσιακό», δήλωσε από την πλευρά της η Cyntoia.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.