16.10.17

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες σε Καλάβρυτα και Αιγιαλεία

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες για τρία λεπτά κάθε μεσημέρι στις εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, έπειτα από την απόφαση διαμαρτυρίας που έλαβε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος απαντώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση της ταυτότητας φύλου από την κυβέρνηση.  


Οι καμπάνες θα συνεχίσουν να ηχούν πένθιμα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, κάθε μεσημέρι στις 12:00, καθώς όπως ανέφερε προ ημερών ο κ. Αμβρόσιος στη σύναξη των κληρικών της μητρόπολης, «η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό διωγμό στη χώρα μας».

«Δυστυχώς, η χριστιανική ηθική καταπατείται με νόμους, η Ελλάδα παύει να είναι χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας. Η κυβέρνηση, κοντά της και τα υπόλοιπα κόμματα, περνούν συνεχώς νομοσχέδια τα οποία είναι κόντρα στο θέλημα του Θεού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Στο ψήφισμά τους οι κληρικοί της μητρόπολης διαμαρτύρονται «για το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη "νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου"», συμπληρώνοντας πως «μετά το "σύμφωνο συμβίωσης" για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, την καθιέρωση της θεματικής εβδομάδος περί "εμφύλων ταυτοτήτων", αφιερωμένη στην κάθε είδους κτηνώδη διαστροφή, τώρα πλέον με μια απλή αίτηση μπορεί κάποιος να δηλώνει το επιθυμητό φύλο».

«Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι "διαφορετικότητα", αλλά είναι θανάσιμο αμάρτημα που επισύρει την οργή του Θεού. Οδηγεί στην παράχρηση του σώματος και δημιουργείται ένα νέο είδος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωπος, αλλά υποχείριο της αμαρτίας και του διαβόλου» υπογραμμίζουν και προσθέτουν τους φόβους τους «ότι γρήγορα θα ψηφισθεί και άλλος νόμος για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια».

Πέραν του πένθιμου χτύπου των καμπάνων, οι κληρικοί των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας αποφάσισαν να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου με ανάλογα συνθήματα και το ψήφισμά τους να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Αμβρόσιος λαμβάνει ανάλογη απόφαση, καθώς πένθιμα ηχούσαν οι καμπάνες και το Σεπτέμβριο του 2016, μετά τις δηλώσεις του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας.


Πηγη:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500168028

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.