10.10.17

Η Αυστραλία ψηφίζει για τον γάμο των ομοφυλόφιλων (βίντεο)


Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αυστραλία η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ερώτημα της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει το 62,5% των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το Reuters, περί τα δέκα εκατομμύρια Αυστραλοί έχουν ήδη τοποθετηθεί επί του ερωτήματος, σε μία διαδικασία που διεξάγεται μέσω επιστολικής ψήφου, της οποίας το αποτέλεσμα δεν θα είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση. Μάλιστα, σε περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι», ο πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ έχει διαμηνύσει πως δεν θα υπάρξει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Η ψηφοφορία άρχισε τον προηγούμενο μήνα και το αποτέλεσμά της είναι μη δεσμευτικό για την κυβέρνηση, που θέλει να γνωρίζει εάν οι Αυστραλοί συμφωνούν προκειμένου η χώρα τους να γίνει η 25η χώρα στον κόσμο που θα επιτρέψει του γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Όπως αναφέρεται σε μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, το δημοψήφισμα, που θα ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου, μόνο την τελευταία εβδομάδα ψήφισαν 800.000 άνθρωποι, ενώ όλο και περισσότεροι παίρνουν δημόσια θέση για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ενώ υπάρχει πλήθος αντιδράσεων.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Αγγλικανική εκκλησία αποφάσισε να χορηγήσει δωρεά ύψους 1 εκατ. δολ. στην καμπάνια υπέρ του «Όχι», ενώ σημαντικό ρόλο στο δημόσιο διάλογο παίρνουν ακόμα και εταιρείες, που διαλέγουν να στηρίξουν τη μία ή την άλλη πλευρά, ανάλογα με το εμπορικό συμφέρον τους και το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

«Θεωρώ τις συνέπειες της κατάργησης του φύλου από τη δομή του γάμου θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την κοινωνία μας, για την ελευθερία του λόγου μας, την ελευθερία συνείδησης και την θρησκευτική ελευθερία» δήλωσε ο επίσκοπος Ντέιβις της Αγγλικανικής εκκλησίας, ενώ η καμπάνια του «Όχι» φρόντισε προ ημερών να χρησιμοποιήσει ακόμα και τον ουρανό της Μελβούρνης στο πλαίσιο της προώθησης της καταψήφισης στο δημοψήφισμα.

Παρόλα αυτά, ολοένα και πληθαίνουν οι υποστηρικτές του «Ναι» και της υπερψήφισης του δικαιώματος σε ανθρώπους του ίδιου φύλου να παντρευτούν, με την συμπρόεδρο της Καμπάνιας Ισότητας, Άννα Μπράουν, να αναφέρεται στην αυξημένη συμμετοχή του κόσμου, υπογραμμίζοντας πως «είναι άλλη μια υπενθύμιση του ότι οι Αυστραλοί νοιάζονται για την ισότητα στον γάμο και τις ζωές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Μάλιστα, θέση υπέρ του «Ναι» αποφάσισε να πάρει και ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτόρια, Γκράχαμ Άστον, τονίζοντας πως «οι ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί αξίζουν τα ίδια δικαιώματα όπως οι άλλοι». «Πιστεύουμε ότι ο γάμος του ίδιου φύλου είναι πιθανώς κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από καιρό» ανέφερε προ ημερών σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

Παρακολουθήστε το βίντεο της καμπάνιας υποστήριξης υπέρ του «Ναι»:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.