9.10.17

Δικάζεται η διοργανώτρια του αντιπολεμικού φεστιβάλ στα Χανιά


Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 καλείται στα δικαστήρια η Χριστίνη Δέση Λουκά, Αρχιτέκτονας, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά, ως μία από τους διοργανωτές του Αντιπολεμικού Διήμερου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά


Με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ησυχίας, θα βρεθεί κατηγορούμενη στα δικαστήρια των Χανίων η αρχιτέκτονας, Χριστίνη Δέση Λουκά.

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση αναφέρει:

Το Αντιπολεμικό Διήμερο είναι ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης εδώ και 16 χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, το προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη, το κλείσιμο των συνόρων, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η εκλογή Τραμπ και η επέλαση της ακροδεξιάς αποτελούν αδιάψευστα στοιχεία ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου ο πόλεμος έρχεται όλο πιο κοντά μας. Απέναντι σε όλα αυτά, αλλά και στις βάρβαρες πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου, οι φοιτητές προτάσσουν  τον αγώνα από όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να σταματήσει η αντιλαϊκή επίθεση, τον αγώνα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που καταστρέφουν ολόκληρους λαούς και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Στα παραπάνω πλαίσια, την Παρασκευή 31 Μάρτη και το Σάββατο 1 Απρίλη του 2017 διοργανώθηκε το 16ο  Αντιπολεμικό Διήμερο με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες, ενώ την Κυριακή 2 Απρίλη καλούσε σε αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πορεία στη βάση της Σούδας. Ένα φεστιβάλ που γίνεται χωρίς χορηγούς, ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης και του κέρδους και επιδιώκει την ανάδειξη ενός άλλου πολιτιστικού προτύπου έξω από την αγοραία αντιμετώπιση της τέχνης και της δημιουργίας. Ένα φεστιβάλ που αξιοποιεί το δημόσιο χώρο ώστε να προσφέρεται ελεύθερα σε κάθε άνεργο και πληττόμενο που έχει ανάγκη για πρόσβαση στην τέχνη, τη δημιουργία, την ανταλλαγή απόψεων, αλλά αδυνατεί εν μέσω κρίσης να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε επιχειρήσεις ως αντάλλαγμα για την προσφορά θεάματος.

Η παρουσία τέτοιων φεστιβάλ στην πόλη των Χανίων είναι φανερό ότι έχει ταρακουνήσει τα πολιτικά «νερά» στην πόλη, καθώς μετά το περσινό φεστιβάλ «Αναιρέσεις» έρχεται η σειρά του Αντιπολεμικού Διημέρου να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου με πρόφαση την διατάραξη κοινής ησυχίας! Τα Χανιά είναι μία πόλη που φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες βάσεις στην Μεσόγειο, μία βάση που έχει ενεργό ρόλο στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και οι διοικητές της οποίας συναγελάζονται με τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, αλλά και σύσσωμο το τοπικό κράτος, Περιφέρεια και Δήμο. Προφανώς, λοιπόν, αυτό που ενόχλησε δεν ήταν η «δυνατή μουσική», αλλά το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι και νέες της πόλης συμμετείχαν σε ένα φεστιβάλ ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την βάση της Σούδας, αλλά και ότι ήρθαν σε επαφή με ιδέες και πολιτισμικές αξίες που δεν ταιριάζουν στα πρότυπα της αγοράς που προωθούνται από κυβέρνηση, ΕΕ και το αστικό πολιτισμικό κατεστημένο.

Όχι στην καταδίκη του Αντιπολεμικού Διημέρου!
Όχι στον πόλεμο και την προσφυγιά!
Ναι στα πολιτικά και πολιτιστικά φεστιβάλ νεολαίας!

Συγκέντρωση στα δικαστήρια των Χανίων τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη στις 9:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.