30.10.17

Βιντεο-Νεοναζί κατά των προσφύγων στο Τενεσί

Νεοναζί διαδήλωσαν το Σάββατο σε δύο κωμοπόλεις στη νότια πολιτεία του Τενεσί κατά της απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εγκαταστήσει πρόσφυγες από τη Σομαλία και το Ιράκ στην περιοχή. Την ίδια ώρα, αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε υπέρ των προσφύγων.Nεοναζί της φασιστικής οργάνωσης «Λίγκα του Νότου» μαζί με άλλες ακροδεξιές ομάδες οργάνωσαν συγκέντρωση στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της μετεγκατάστασης προσφύγων από τη Σομαλία και το Ιράκ σε περιοχή κοντά στο Νάσβιλ.

«Βλέπω μετανάστες. Βασικά δεν χρησιμοποιώ σωστά τη λέξη. Είναι κατακτητές στην πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Εμείς είμαστε εδώ αλλά οι περισσότεροι λευκοί τους δίνουν τα κλειδιά για τη χώρα», είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Πάντως, το αντιφασιστικό κίνημα διοργάνωσε πορεία υπέρ των προσφύγων, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να περιορίζει σε απλή ένταση αυτό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βίαια επεισόδια.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Southern Poverty Law Center, που παρακολουθεί τη δράση ακροδεξιών ομάδων, χαρακτηρίζει τη Λίγκα του Νότου ως «νέο-Συνομοσπονδιακή» ομάδα, σε μία αναφορά στην Συνομοσπονδία των νότιων πολιτειών που πολέμησε για τη διατήρηση της δουλείας στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο(1861 - 1865).

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/118924/Neonazi-kata-ton-prosfugon-sto-Tenesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.