9.10.17

Οι παίκτες γονάτισαν, ο Μάικ Πενς έφυγε από το γήπεδο [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αποχώρησε χθες από αγώνα φούτμπολ μεταξύ των ομάδων Indianapolis Colts και San Francisco 49ers, αφού μερικοί παίκτες γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Πρόκειται για μια κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στο ρατσισμό και τις διακρίσεις. 

Ο Μάικ Πενς δήλωσε ότι δεν ήθελε «να δώσει αξία» στην απαξιωτική αυτή συμπεριφορά των παικτών. Πρόκειται για μια γραμμή που έχει χαράξει ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας ασέβεια προς τη σημαία τη στάση αυτή. Έχει ζητήσει να απολύονται οι παίκτες και έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των αγώνων της NFL ανοίγοντας πόλεμο με τους ποδοσφαιριστές. 

«Αποχώρησα σήμερα από τον αγώνα επειδή δεν ήθελα να δώσω αξία σε ένα γεγονός που αποτελεί ασέβεια για τους στρατιώτες, την σημαία μας, αλλά και τον εθνικό μας ύμνο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πενς στο Twitter, μετά την αποχώρησή του από τον αγώνα. 

Ο Τραμπ ανέφερε αργότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ζήτησε από τον Πενς ν' αποχωρήσει από το στάδιο. «Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο Πενς να εγκαταλείψει το στάδιο εάν οι παίκτες γονάτιζαν δείχνοντας ασέβεια έναντι της χώρας μας. Είμαι περήφανος για τον ίδιο, αλλά και για την δεύτερη κυρία Κάρεν».
Κάποιοι άσκησαν κριτική στον Τραμπ και τον Πενς για την αποχώρησή του δεύτερου από το γήπεδο, με τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μπράιαν Σατς να γράφει στο Twitter: «Περιμένετε. Πρόκειται για σκηνοθετημένη ενέργεια προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις; Δεν ήταν κάτι χωρίς κόστος...».
Ο Πενς, πρώην κυβερνήτης στην πολιτεία Ιντιάνα, νωρίτερα είχε αναρτήσει μία φωτογραφία με τον ίδιο και την σύζυγό του, Κάρεν Πενς στο στάδιο (Lucas Oil Stadium) φορώντας ένα καπελάκι κι ένα μπλουζάκι τον Colts. Μετά την έξοδό του, ο Πενς ανάρτησε φωτογραφία με τον ίδιο και την σύζυγό του σε στάση προσοχής, την στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου εντός του σταδίου.
Ο παίκτης των San Francisco 49ers, Έρικ Ρέιντ που συμμετείχε στην διαμαρτυρία των αθλητών και ήταν γονατιστός κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, άσκησε κριτική για την αποχώρηση του Αμερικανού αντιπροέδρου σε βίντεο που δημοσιοποίησε ένας από τους ρεπόρτερ της ομάδας. Ο παίκτης δήλωσε ότι «σίγουρα» σκέφτηκε πως η αποχώρηση ήταν προαποφασισμένη. «Αυτό είναι δημόσιες σχέσεις», είπε ο Ρέιντ.
Ο εκπρόσωπος της εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας (NFL) Τζο Λόκχαρτ δήλωσε ότι η ομοσπονδία δεν έχει κάποιο σχόλιο για τις ενέργειες του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.