11.10.17

Καταγγελία ΠΕΝΕΝ για φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές


«Σε νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία» αποδίδει η Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) την επίθεση που δέχτηκε κλιμάκιο αφισοκολλητών της Ένωσης, όπως καταγγέλλει, από ομάδα 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές.
Σύμφωνα με τους ναυτεργάτες, η επίθεση ήταν «οργανωμένη» και έγινε ενάντια σε κλιμάκιο αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ για εκδήλωσή της, ενώ αποδίδει την επίθεση σε «νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία».

Όπως αναφέρει μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά. Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές.

Τέλος, καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που, όπως σημειώνει, αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.