19.10.17

Βρετανία: Ηγετικό στέλεχος των ναζί αποκαλύπτει πως είναι γκέι και Εβραίος


Επί 40 χρόνια, ο Κέβιν Γουίσλοου ήταν σημαίνoν στέλεχος του εθνικιστικού κινήματος και φανατικός υποστηρικτής της λευκής υπεροχής στη Βρετανία. Μέχρι που η σεξουαλική του ταυτότητα τον έφερε απέναντι στους «συντρόφους» του, γεγονός που τον οδήγησε στην αποκήρυξη του ναζισμού, αποκαλύπτοντας παράλληλα την εβραϊκή του καταγωγή.

Ο Βρετανός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Channel 4, ήταν επιφανές στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, μιάς νεοναζιστικής οργάνωσης της Αγγλίας που ιδρύθηκε την δεκαετία του 1980, επί δεκάδες χρόνια. Μάλιστα μέχρι πρόσφατα συμμετείχε σε δρώμενα της, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί για μετάδοση μίσους μέσω του Διαδικτύου.

Βανδαλισμός μουσουλμανικού τεμένους και ξυλοδαρμοί είναι μερικές από τις εγκληματικές ενέργειες που είχε προβεί στο ακροδεξιό παρελθόν του, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι πλέον το αποκηρύσσει, ενώ όπως είπε στην ακροδεξιά βρέθηκε επειδή δεν είχε πολλούς φίλους στο σχολείο και απλά ήθελε να είναι μέλος μιάς ομάδας.

Όταν έγινα εγώ στόχος συνειδητοποίησα
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Channel 4, κατάλαβε ότι η ακροδεξιά που υποστήριζε επί 40 χρόνια είναι «σκουπίδια», όταν δέχτηκε κακοποίηση από τους «συντρόφους του» για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

«Είναι ένα τρομερά εγωιστικό πράγμα αυτό που θα πω αλλά είναι αλήθεια: είδα τους ανθρώπους να κακοποιούνται σωματικά και λεκτικά- και όμως ήταν μέχρι να γίνω εγώ ο στόχος η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι αυτό που γινόταν ήταν λάθος», σημείωσε παραδεχόμενος ότι είναι αντιφατικό να είσαι ακροδεξιός και να είσαι ομοφυλόφιλος.

Παράλληλα, προχώρησε σε μία ακόμη αποκάλυψη για το παρελθόν του: Όταν συμπλήρωνε την αίτηση για μέλος του Εθνικού Μετώπου είχε σημειώσει ότι μισεί τους Εβραίους, ωστόσο η ίδια του η μητέρα ήταν Εβραία. Πλέον αναγνωρίζει ότι ο όρος «οι Εβραίοι, ως η παγκόσμια απρόσωπη μάζα ανθρώπων», είναι μία εντελώς λανθασμένη γενίκευση που οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους σε θάνατο.

Πάντως ο άντρας πλέον δηλώνει ότι ζει με «αποτρόπαιες ενοχές» για όσα είχε κάνει και υποστηρίξει παλιότερα και πλέον στόχος του είναι να καταπολεμήσει τον ρατσισμό, αν και φοβάται πιθανά αντίποινα λόγω της αλλαγής στάσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.