4.10.17

Βασίλης Τσιάρτας: Κάποτε ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστής. Τώρα είναι ένας ομοφοβικός τύπος.

«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. 
Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Αυτό ήταν το αρχικό ποστ, όχι του Ιερώνυμου, ούτε καν του Μητροπολίτη Άνθιμου, αλλά του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος για κάποιο λόγο αποφάσισε να τοποθετηθεί στα social media για το νομοσχέδιο σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, ενώ από τις φατσούλες που συνοδεύει τη δήλωσή του φαίνεται θυμωμένος - στην τοποθεσία άγνοια.

Όπως είναι γνωστό, το να ανήκεις στην LGBTQ κοινότητα ισούται με την παιδοφιλία, στον κόσμο του Βασίλη Τσιάρτα.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, νυν ατζέντης και προπονητής, μετά τις λογικές αντιδράσεις που προκάλεσε από την απαίδευτη και ομοφοβική δήλωσή του, το πήγε ένα βήμα παραπέρα σήμερα το πρωί, κάνοντας άλλη μια ανάρτηση στο Facebook και δείχνοντας πως στην περίπτωσή του είναι σίγουρο πως είναι καλύτερα να κλωτσάς παρά να μιλάς. Το post είναι σχετικά ανορθόγραφο και ασύντακτο, αλλά μπορείς να καταλάβεις το νόημα της ανάρτησης, ότι δηλαδή ο Τσιάρτας πέρα από τον Θεό, τον Αδάμ και την Εύα, δεν δέχεται τίποτα άλλο, ούτε καν την επιστήμη ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά δημιουργήθηκαν για κατανάλωση:

Mitropoli, Ieronimos, xristianotaliban likes this post.

Προφανώς και η άγνοια είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως ποδοσφαιριστές που έχουν τόσο υποστηριχθεί από οπαδούς, θεωρούν πως έχουν βήμα να εκφράζουν απόψεις ανυπόστατες γεμάτες με τόσο μίσος. Και φυσικά μπορούμε να μαντέψουμε όλοι από ποιον θα αξιοποιηθούν αυτές οι δηλώσεις, αφού ήδη οι φασιστικές οργανώσεις έχουν αρχίσει να τον θεοποιούν.



Ευτυχώς ο Βασίλης Τσιάρτας δεν είναι ο κανόνας στον αθλητισμό, που μας έχει προσφέρει τόσες συγκινήσεις ακόμη και εκτός γηπέδων. Πριν από λίγο καιρό, για παράδειγμα, ποδοσφαιριστές ένωσαν τις φωνές τους υπέρ της Ηριάννας και δεν έμειναν αμέτοχοι απέναντι στην αδικία. Σε αντίθεση με τον Τσιάρτα που σαν άλλη Ρούλα Κορομηλά δεν μπορεί να διαχειριστεί την αποχή από την αίγλη και τα φώτα της δημοσιότητας, προτιμούμε τους αθλητές που δεν φέρονται ως ομοφοβικοί, τρανσφοβικοί, ρατσιστές και σεξιστές. Προτιμούμε τους αθλητές που ενδιαφέρονται για το fair play, εντός αλλά κυρίως εκτός γηπέδων και όχι αυτούς που προκαλούν περισσότερη αδικία και ανισότητα. Περαστικά, Βασίλη Τσιάρτα. Η ομοφοβία και η άγνοια είναι αρρώστιες που μπορούν να ξεπεραστούν χωρίς καν να χρειαστείς αθλίατρο. Μέχρι τότε, καλό είναι μείνεις στον πάγκο των δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.