6.10.17

Αλληλομαχαιρώματα στη Χρυσή Αυγή

Αναταραχές στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της και υπόδικου, Νίκου Μίχου. Ο ίδιος έκανε λόγο για περιθωριοποίηση των παλιών από τους νέους εντός του κόμματος, ενώ δεν παρέδωσε την έδρα του στο κόμμα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ως «εχθρός του κινήματος και συκοφάντης του Αρχηγού» χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χ.Α., ενώ κατηγορείται «ότι υπέπεσε σε βαρύ ηθικό παράπτωμα».
Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μίχου, μετά δημόσιων καταγγελιών για τον τρόπο συγκρότησης, δράσης και λειτουργίας της οργάνωσης, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εσωτερικά του κόμματος. Παρόλο που δεν συνηθίζεται εξωτερικεύεται με δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις, ειδικά ενόσω είναι σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής, τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται «ανταλλαγή πυρών» επί του θέματος.
Περίπου μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Νίκου Μίχου σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο βουλευτής ανακηρύχθηκε εχθρός του κινήματος και συκοφάντης του Αρχηγού, κατηγορούμενος ότι υπέπεσε σε βαρύ ηθικό παράπτωμα αρνούμενος να παραιτηθεί από την έδρα του και να την παραδώσει στη Χρυσή Αυγή.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την από 26.09 δήλωση ανεξαρτητοποίησης πρώην βουλευτή μας.
Κάθε βουλευτής μας δεσμεύεται από τον Λόγο της Τιμής του πως σε περίπτωση αποχώρησης από την Χρυσή Αυγή θα παραδώσει την έδρα στο κόμμα και τους ψηφοφόρους του. Η μη τήρηση αυτής της δέσμευσης συνιστά βαρύτατο ηθικό παράπτωμα και προσβολή απέναντι σε όλους τους Αγωνιστές του Κινήματος.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος συνεχίζει με τις ίδιες Αρχές την αγωνιστική του πορεία και μάχεται Εναντίον Όλων παρά την σφοδρή πολεμική του διεφθαρμένου Καθεστώτος. Καταγγέλλουμε σαν όργανα του Συστήματος όσους διαδίδουν το αντίθετο.
Όποιος υβρίζει και συκοφαντεί με οποιοδήποτε τρόπο τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής είναι εχθρός και υβριστής όλων μας. Οι προβοκάτορες και οι έμμισθοι υπάλληλοι του κατεστημένου που αμφισβητούν τον Αρχηγό και την Ενότητα του Κινήματος θα μας βρουν απέναντί τους.
Επισημαίνουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ούτε πολιτευτές, ούτε υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Η απόφαση αυτή αφορά ακόμα και τους εν ενεργεία βουλευτές. Η ανακήρυξη των υποψηφίων από την αρμόδια Εκλογική Επιτροπή θα λάβει χώρα στον κατάλληλο χρόνο. Όσοι δηλώνουν υποψήφιοι δρουν αυθαίρετα και ενάντια στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα Απάντηση Μίχου με αιχμές
«Δεν πουλιέμαι, δεν έχω πουληθεί ποτέ. Αν ήταν να πουληθώ, θα είχα πουληθεί τότε που το πακέτο ήταν χοντρό. Τώρα πια δεν υπάρχει. Έχουν ηρεμήσει τα πάντα. Γι’αυτό και πλάκωσαν τώρα όλοι οι τυχαίοι», σημείωσε, μεταξύ άλλων, λίγες μέρες μετά σε συνέντευξη του ο Νίκος Μίχος, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορώ να έρχονται τώρα κάποια σκουπίδια, κάποια σκουλήκια, κάποιοι ξεφτιλισμένοι άντρες και να βρίζουν τους ανθρώπους με τα «μαύρα», τους ανθρώπους με τα «μπράτσα».

Πηγη:https://www.thepressproject.gr/article/117735/Mixos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.