3.10.17

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία – πορεία στην ισπανική πρεσβεία, Τρίτη 3/10

Κοινό κάλεσμα συλλογικοτήτων για συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην Ισπανική Πρεσβεία, Τρίτη 3/10, στις 6.30 μ.μ. Οι υπογραφές με αλφαβητική σειρά στο τέλος.

1η Οκτώβρη του 2017-ημέρα δημοψηφίσματος για τον λαό της Καταλονίας αλλά και μια ακόμη ημέρα σταθμός στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το κλίμα τρομοκρατίας που έστησε η ισπανική κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα, με τις συλλήψεις μελών του καταλανικού κοινοβουλίου και θέτοντας υπό τον έλεγχό της το τοπικό υπουργείο οικονομικών, ολοκληρώθηκε με ένα κρεσέντο ωμής βίας, καταστολής και αυταρχισμού. Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις του ισπανικού κράτους επιτέθηκαν στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί σε εκλογικά τμήματα, χτύπησαν βάναυσα ειρηνικές διαμαρτυρίες, εκκένωσαν εκλογικά τμήματα, ενώ κουκουλοφόροι αστυνομικοί άρπαζαν τις κάλπες. Πρόκειται για μια ακόμη μαύρη ημέρα στην ιστορία της ευρωπαϊκής “δημοκρατίας”, κατά την οποία η εξουσία με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο θέλησε να κάνει σαφές πως εκείνη θέτει τα όρια μέσα στα οποία οι κοινωνίες μπορούν να υπάρχουν. Κι αναφερόμαστε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όχι για να λειάνουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Ραχόι, αλλά γιατί όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε καλά πως οι πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης της Ε.Ε. πάνε μαζί με την περιστολή των δικαιωμάτων μας. Ακόμα κι αυτών που είναι δήθεν καταστατικά για την αστική δημοκρατία, ότι δηλαδή οι λαοί έχουν τον τελευταίο λόγο δια της ψήφου τους για τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που ορίζουν τις ζωές τους.


Πέρα απ’ τον τραγικό απολογισμό της μέρας με τους εκατοντάδες τραυματίες, δε μπορούμε να μην αναδείξουμε, απ’ την άλλη πλευρά, την αποφασιστικότητα και το δημοκρατικό ήθος των ανθρώπων της Καταλονίας. Ήδη απ’ το προηγούμενο βράδυ εκατοντάδες πολίτες διανυκτέρευσαν έξω απ’ τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διασφαλίσουν την διαδικασία, χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν απ’ τις προηγούμενες μέρες στο δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο και δε δίστασαν να θέσουν τα σώματά τους ως το τελευταίο οχυρό αντίστασης απέναντι στον παραλογισμό της εξουσίας. Αυτή η τόλμη και η αποφασιστικότητα είναι, μεταξύ άλλων, αυτά τα στοιχεία που επιζητούμε για μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού, για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ισότητα. Εκφράζουμε την οργή μας για τις αποτρόπαιες εικόνες που φτάνουν απ’ την Καταλονία και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στον καταλανικό λαό ενάντια στην καταστολή.


Διεθνιστική αλληλεγγύη στον καταλανικό λαό


Κοινή αντίσταση των λαών ενάντια στον αυταρχισμό και την περιστολή δικαιωμάτων


Όλοι και όλες την Τρίτη στις 18.30 στο Σύνταγμα για πορεία προς την Ισπανική Πρεσβεία!


Υπογράφουν Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά
Νέοι-ες ΛΑΕ
Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Ροσινάντε


Πηγη:http://net.xekinima.org/kalesma-se-diamarturia-poreia-stin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.