10.9.17

Οι φιλόζωοι Ναζί και η καλή Χρυσή Αυγή


Προ ημερών κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τη βουλευτή και σύζυγο του προέδρου Νίκου Μιχαλολιάκου του εν λόγω κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, συνέδραμε στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Ανατολική Αττική. Διαφήμισε, μάλιστα, τη συγκεκριμένη δράση και στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με μέσα ενημέρωσης να την αναπαράγουν.


Η πραγματική φιλοζωία οφείλει να έχει ιδεολογική τοποθέτηση. Φιλοζωία δεν είναι «έχω απλά το σκυλάκι μου που περιφέρω και καλύπτω τα κενά μου», ούτε «έχω ένα έρημο πιτ μπουλ με κομμένα αφτιά και ουρά για να πουλάω μαγκιά». Φιλοζωία είναι να προτάσσεις τα δικαιώματα των ζώων, τα δικαιώματα που δεν έχουν και δεν μπορούν να κατακτήσουν γιατί είναι αδύναμα, γιατί δεν έχουν φωνή, γιατί δεν έχουν ψήφο και ισχύ. Τα παιδιά και τα ζώα δεν έχουν ποτέ κανένα μερίδιο ευθύνης και είναι πάντα τα μεγάλα θύματα. Κατ΄επέκταση, η φιλοζωία είναι η αγάπη προς τα αδύναμα πλάσματα.

Η Χρυσή Αυγή ιδεολογικά αποστρέφεται και εχθρεύεται τους αδύναμους. Η Χρυσή Αυγή ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία -ιδεοληψία ορθότερα- που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ιδεολογία αγάπης αλλά ένα διαρκές κήρυγμα μίσους που εναντιώνεται σε ό,τι δεν ταυτίζεται μαζί της, εναντιώνεται σε κάθε τι διαφορετικό.

Οι Χρυσαυγίτες εναντιώνονται με πράξεις, με επιθέσεις και δολοφονίες, ούτε καν με λεκτική πάλη. Αυτοί που επιτίθενται σε μετανάστες, αυτοί που σκότωσαν μετανάστες, αυτοί που σιχαίνονται τους ομοφυλόφιλους, αυτοί που σκότωσαν και ανέλαβαν την ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενός Έλληνα που απλώς διαφωνούσε μαζί τους, αυτοί που πιστεύουν σε φυλετική ανωτερότητα, σε καθαρότητα του αίματος, αυτοί που θέλουν τον "Καιάδα" για τα ΑΜΕΑ, αυτοί που αποκαλούν "μπάσταρδους" ανθρώπους, αυτοί γίνεται να αγαπάνε πραγματικά τα αδύναμα πλάσματα; Αυτοί γίνεται να είναι φιλόζωοι;

Το πιο χαζό ερώτημα: Αυτοί θα φροντίσουν ένα μαύρο ανάπηρο ημίαιμο σκυλί;

Και όχι, όταν μισείς τους ανθρώπους δεν είσαι φιλόζωος γιατί υποστηρίζεις πως αγαπάς τα ζώα. Τα κόμπλεξ σου καλύπτεις. Και όχι, ο Χίτλερ δεν ήταν φιλόζωος, είναι ο μεγαλύτερος διαστροφικός δολοφόνος που αιματοκύλισε την ανθρώποτητα, το ότι είχε δύο σκυλιά ως αντικείμενα προπαγάνδας που χρησιμοποίησε ο Γκέμπελς δεν τον καθιστά φιλόζωο αλλά ως έναν ακόμη που τα χρησιμοποίησε. Κάτι αντίστοιχο κάνει τώρα η Χρυσή Αυγή.

Οι δήθεν αναφορές περί αντικειμενικότητας για την πράξη των Χρυσαυγιτών δεν υφίστανται. Δε γίνεται ούτε να ξεπλένουμε ούτε να βάζουμε πλάτη σε (νεο)ναζί για την υποτιθέμενη αγάπη τους προς τα ζώα.

Συντάκτης: Σταματινα Σταματάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.