28.9.17

Δήλωση της Π.Α. στο "Μώβ" για τη δίκη και την ποινή της χθές στο δικαστήριο του Ναυπλίου

Αναδημοσιεύουμε από "Το Μώβ" τη δήλωση της Π.Α. για τη δίκη και την ποινή που της επιβλήθηκε χθές στο Ναύπλιο. 
Σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη μελών του Μωβ στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, η συντετριμμένη Π.Α. έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ποινή της:

«Θέλω να επαναλάβω ότι λυπάμαι που η προσπάθεια να αντισταθώ στην επίθεση εναντίον εμένα και της φίλης μου εκείνη τη νύχτα, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ανθρώπου. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, και λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε.
Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες που μου συμπαραστέκονται, και αισθάνομαι δυνατή γι’ αυτό.
Τέλος, μου βάζουν 15 χρόνια φυλακή, ενώ εγώ περίμενα μια καλύτερη απόφαση, περίμενα να βγω από τη φυλακή όπου βρίσκομαι εδώ και πολύν καιρό. Θα παλέψω για μια καλύτερη απόφαση».

Παρουσίαση της δίκης θα γίνει αύριο στο Μωβ, από τις παριστάμενες μέλη του. Να σημειώσουμε μόνο ότι αυτή η υπόθεση και αυτή η δίκη είχε χαρακτηριστικά αρχαίας τραγωδίας, όπου συμπυκνώνονται πολλά στοιχεία της σημερινής πραγματικότητας, με την περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας να τέμνεται με την πατριαρχική βία και την ανοχή της από μορφωμένους και αμόρφωτους, από φτωχούς και εύπορους, και με την αντίσταση σ’ αυτήν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.