22.9.17

Οι «σύζυγοι του ενός μήνα»

Στη σύλληψη οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ προχώρησε η ινδική αστυνομία. Οι πλούσιοι τουρίστες κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών με την προκάλυψη λευκών γάμων. Οι «σύζυγοι του ενός μήνα» είναι μία παράνομη πρακτική, την οποία ελέγχουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι κατηγορούμενοι, συνελήφθησαν στη Χαϊντεραμπάντ, στη νότια Ινδία, όπου οι προσαγωγές πλουσίων τουριστών που αναζητούν «συζύγους του ενός μήνα» είναι συχνές.
«Οι Άραβες πληρώνουν από 4.500 μέχρι 15.500 δολάρια σε ενδιάμεσους για να τους βρουν κορίτσια για εφήμερους γάμους. Τους βοηθούν ιερωμένοι που κάνουν τις τελετές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Β. Σατγιαναραγιάνα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.
Η πορνεία είναι απαγορευμένη από το Ισλάμ και αυτού του είδους οι λευκοί γάμοι μικρής διάρκειας είναι ένας τρόπος «παράκαμψης» της απαγόρευσης. Από την αρχή της συναλλαγής, είναι ήδη έτοιμα προς χρήση πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου τα οποία συνήθως υπογράφονται ταυτόχρονα.
Οι κατηγορούμοι, που είναι όλοι τους πάνω από 65 ετών, έκαναν θρησκευτικούς γάμους με ανήλικες Ινδές με την άφιξή τους στη χώρα τον περασμένο μήν.α
Οι έφοδοι της αστυνομίας επέτρεψαν να απελευθερωθούν οκτώ ανήλικες μεταξύ 14 και 18 ετών από πανσιόν σε διάφορα σημεία στην πόλη. Πέντε ενδιάμεσοι, τρεις ιερωμένοι και τέσσερις ιδιοκτήτες πανσιόν συνελήφθησαν επίσης.
Σε βάρος των οκτώ τουριστών από το Ομάν και το Κατάρ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απάτη, εξαναγκασμό σε δουλεία και βιασμό ανηλίκων.
Συντακτης:Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.