13.9.17

Η Αυστραλία αποφασίζει για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών (βίντεο)


Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ξεκίνησε σήμερα μία τεράστια πανεθνική δημοσκόπηση, με ερώτημα τη νομοθέτηση ή όχι του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Τα μη δεσμευτικά ψηφοδέλτια θα σταλούν σε 16 εκατομμύρια Αυστραλούς και σε περίπτωση που επικρατήσει το «Ναι» όπως εκτιμάται, τότε το κοινoβούλιο της χώρας θα κληθεί να ψηφίσει για το θέμα.

Όπως αναφέρει το BBC, οι πολίτες έχουν μέχρι τις 7 Νοεμβρίου να στείλουν μέσω ταχυδρομείου την ψήφο τους και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τερνμπουλ, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του ναι στο ερώτημα.

Η διαδικασία της δημοσκόπησης έχει συγκεντρώσει αρκετές αντιδράσεις για το κόστος της, το γεγονός ότι η ψήφος είναι εθελοντική, ενώ υποστηρικτές του ναι έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι απλώς καθυστερεί την κατοχύρωση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα για ψήφιση στο κοινοβούλιο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στην ψήφο υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, από 63% έως και 70%

Την Κυριακή παράλληλα, διοργανώθηκε στο Σίδνεϊ η μεγαλύτερη διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων, με πάνω από 20.000 πολίτες να γεμίζουν το κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.