7.9.17

Χτύπησαν ανελέητα τρεις Πακιστανούς

Ενα σοβαρό περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο όπου ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τρεις Πακιστανούς μετανάστες που κάθονταν στην πλατεία της περιοχής.

Το περιστατικό κατήγγειλε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην πλατεία τη στιγμή της επίθεσης, περίπου πέντε άτομα ρώτησαν τους Πακιστανούς «από πού είστε;» και μόλις έλαβαν την απάντηση άρχισαν να τους χτυπούν με μανία.
Τους χτύπησαν με σπασμένο μπουκάλι και πιθανόν με σιδερογροθιά. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Οι τρεις Πακιστανοί, που ο ένας από αυτούς ήταν σοβαρά χτυπημένος και αιμόφυρτος, παρέμειναν στον χώρο μέχρι να έρθει η αστυνομία και να καταγγελθεί η επίθεση.
Κατόπιν οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ. Ο κόσμος που καθόταν στα γύρω μαγαζιά ήταν φοβισμένος και κάποιοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχει ομάδα ρατσιστών που δεν θέλει «να κάθονται ξένοι στην πλατεία»!
Κάτοικοι του Νέου Ηρακλείου τονίζουν, επίσης, ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης στην περιοχή εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.