16.9.17

ΚΥΠΡΟΣ: Ποτέ ξανά Φασισμός - Πορεία μνήμης για τον Π.Φύσσα

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή (XA). Το 2015, μετά από τον αντιφασιστικό ξεσηκωμό στην Ελλάδα, ξεκίνησε η δίκη ενάντια στη ΧΑ.
Όλα τα στοιχεία μέχρι σήμερα τεκμηριώνουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και ότι όλα τα εγκλήματα για τα οποία δικάζονται τα στελέχη της ήταν κεντρικά σχεδιασμένα με την «υπογραφή» του φύρερ Μιχαλολιάκου. Μοναδικό τους κίνητρο ήταν το φυλετικό μίσος και η νεοναζιστική τους ιδεολογία. 

Η εκλογή του Τράμπ στις ΗΠΑ φύσηξε αέρα στα πανιά ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων των οποίων η δράση οδήγησε πρόσφατα στη δολοφονία της αντιφασίστριας Χέδερ Χάγιερ στις ΗΠΑ.

Η ΕΕ
 με το κατάπτυστο και υποκριτικό επιχείρημα ότι θέλει να προστατέψει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τους διακινητές και να τους απαλλάξει από τις δυσκολίες της περιπλάνησης τους, εφαρμόζει όλο και πιο απάνθρωπες πολιτικές με μοναδικό στόχο να μείνουν έξω από την επικράτεια της. Αυτές οι πολιτικές της ΕΕ νομιμοποιούν τη ξενοφοβία και το ρατσισμό των ακροδεξιών.

Στην Κύπρο το Ε.ΛΑ.Μ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Κύπρου σύμφωνα με δικές τους ομολογίες, λόγω των εδώ πολιτικών δεδομένων, έχει στο επίκεντρο της πολεμικής του προπαγάνδας και δράσης το Κυπριακό. Ο εθνικισμός των κομμάτων του «ενδιάμεσου» χώρου, και όχι μόνο, και το αφήγημα ότι εκείνο που διακυβεύεται στο κυπριακό είναι η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και όχι τα συμφέροντα των τεσσάρων αρχουσών τάξεων υπήρξε το κατάλληλο έδαφος για το ΕΛΑΜ να κτίσει την ρατσιστική και φυλετική του ρητορική ξεχειλώνοντάς την μέχρι την τελική της συνέπεια. Οι «μογγόλοι», ισχυρίζεται, απειλούν με τουρκοποίηση και αφανισμό τον ελληνισμό. «Γρηγορείτε», «Κλείστε τα οδοφράγματα» και «με τα όπλα να εξασφαλίσει [ο κυπριακός ελληνισμός] την επιβίωση του, με τα όπλα να εκπληρώσει τους πόθους του και να επιβάλει την παρουσία του», προτείνουν δηλαδή πόλεμο. Κι όποιος διαφωνεί είναι υποψήφιο θύμα της βίας τους.

Τα φασιστοειδή προσπάθησαν να επιτεθούν στη δικοινοτική πορεία τον προηγούμενο Γενάρη στο Λήδρα Πάλλας, και αυτό έκαναν στην εκδήλωση για την ομοσπονδία στη Λεμεσό.

Το Ε.ΛΑ.Μ βέβαια προσπαθεί να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα ενάντια στους μετανάστες χρησιμοποιώντας το γνωστό χαρτί της ισλαμοποίησης και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας όπως με την πρόσφατη διαδήλωση του ενάντια στο τζαμί στον Μούτταλο και την πορεία’ του στην Χλώρακα ενάντια «στο ισλαμικό γκέτο».

Στις ΗΠΑ ένα κύμα διαμαρτυρίας και αντίστασης ξεδιπλώνεται ενάντια στην πολιτική του Τράμπ και ενάντια στην προσπάθεια των ακροδεξιών να οργανωθούν και να επιτεθούν στην κοινωνία. Στην Ευρώπη έχουμε ένα κίνημα υπέρ της υποδοχής προσφύγων με χαρακτηριστική την πορεία των 300.000 διαδηλωτών στη Βαρκελώνη, και ένα νέο κίνημα αντιφασιστικό.

Και στην Κύπρο οι αντιστάσεις είναι εδώ! Άμεση και οργανωμένη ήταν η απάντηση στη Λεμεσό μετά την επίθεση των φασιστοειδών στην εκδήλωση για την ομοσπονδία. Άμεση και δυναμική ήταν και η αντίδραση των συγγενών των αντιστασιακών στο πραξικόπημα και του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, όταν το ΕΛΑΜ προσπάθησε να καπηλευτεί μνημόσυνο αντιστασιακών. Οι αντιστασιακοί το δήλωσαν καθαρά : Δεν μπορούν οι απόγονοι της χούντας και των φασιστών να έρχονται και να καταθέτουν στεφάνια στα θύματα της χούντας και του φασισμού! Είναι ανεπιθύμητοι!

Είμαστε κομμάτι αυτών των αντιστάσεων και συνέχεια τους! Ενώνουμε και δυναμώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε αυτούς που θέλουν να αναβιώσουν το φασισμό και τον νεοναζισμό στο νησί.

Ελάτε να διαδηλώσουμε την Κυριακή 6 μ.μ. από την Πλατεία Φανερωμένης στο κέντρο της πόλης, τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και όλων των θυμάτων των νεοφασιστών. Να διαδηλώσουμε ενάντια στον εθνικισμό της δεξιάς και ακροδεξιάς, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του Ε.ΛΑ.Μ και των άλλων φασιστοειδών.

Καμία ανοχή στο φασισμό! Ποτέ Ξανά!


ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΝΕΔΑ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΓΡΑΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) Κύπρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.