12.9.17

Ισόβια στη νεοναζί Μπεάτε Τσέπε για τη δολοφονία του Έλληνα μετανάστη στο Μόναχο, προτείνει η εισαγγελία

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας ζήτησε σήμερα να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Μπεάτε Τσέπε, κύρια κατηγορουμένη στη δίκη μιας ομάδας νεοναζί που κατηγορούνταν για τη δολοφονία δέκα ανθρώπων.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως η Τσέπε ήταν μέλος της ομάδας Εθνικοσοσιαλιστική Παρανομία (NSU) που σκότωσε οκτώ Τούρκους, τον Έλληνα Θεόδωρο Βουλγαρίδη και μια Γερμανίδα αστυνομικό από το 2000 έως το 2007, οδηγώντας σε μια από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές δίκες στη Γερμανία.


Η 42χρονη Τσέπε έχει αρνηθεί ότι έλαβε μέρος στις δολοφονίες με δύο φίλους της οι οποίοι αυτοκτόνησαν το 2011, λίγο προτού ανακαλυφθούν από την αστυνομία. Μέσω του δικηγόρου της, όμως, έχει πει πως αισθανόταν ηθικά ένοχη γιατί δεν τους απέτρεψε.

Η δολοφονία Βουλγαρίδη
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005 οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, μπήκαν στο κλειδαράδικο του Βουλγαρίδη που ζούσε ως μετανάστης στο Μόναχο και τον εκτέλεσαν με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Το φονικό όπλο, ένα πιστόλι Ceska 83, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί σε έξι προηγούμενους φόνους ανδρών τουρκικής καταγωγής που παρέμεναν ανεξιχνίαστοι.

Μέχρι και το 2011 οι έρευνες των Αρχών κύκλωναν τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο των θυμάτων ή αποδίδονταν στην τουρκική μαφία. Το ρατσιστικό κίνητρο και η πιθανή δράση νεοναζί δεν είχαν εξεταστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.