27.8.17

Δυναμική διαμαρτυρία υπέρ της στέγασης προσφύγων στη Ρώμη

Πέντε χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν χθες στην ιταλική πρωτεύουσα υπέρ του δικαιώματος προσφύγων στην κατοικία μετά την εκκένωση ενός κτηρίου στο οποίο ζούσαν περίπου 800 μετανάστες εδώ και πέντε χρόνια.

Στην πορεία συμμετείχαν και πάνω από εκατό άνθρωποι από την Ερυθραία και την Αιθιοπία, οι οποίοι απομακρύνθηκαν βίαια πριν τρεις ημέρες, κατά την διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας από την κεντρική πλατεία Ιντιπεντέντσα.
Η εκκένωση στο κτήριο έγινε πριν μία εβδομάδα, αλλά την περασμένη Πέμπτη η αστυνομία επέστρεψε στη διπλανή πλατεία, όπου κοιμόντουσαν περίπου 100 πρόσφυγες, για να τους διώξει κι αυτούς με τη χρήση αντλιών νερού και γκλόπ.
«Είμαστε πρόσφυγες, όχι τρομοκράτες», «θέλουμε να ζήσουμε σαν τους Ιταλούς», έγραφαν δυο από τα μεγαλύτερα πανό της χθεσινής διαδήλωσης. «Δουλεύουμε, αισθανόμαστε μέρος αυτής της πόλης. Για ποιο λόγο δεν μας βοηθούν να βρούμε μια αξιοπρεπή κατοικία;» διερωτήθηκαν πολλοί Αφρικανοί διαδηλωτές. 
Πολλές γυναίκες που έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως πρόσφυγες, δήλωσαν ότι αναγκάζονται να κοιμούνται στον δρόμο, με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να συνεπάγεται. 
Πριν την έναρξη της κινητοποίηση, η αστυνομία προχώρησε σε αυστηρούς ελέγχους και έρευνες, ανοίγοντας τσάντες και σακίδια. 

Aπό efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.