28.8.17

Οι φαιοί θείοι από το Σικάγο

Η αποκάλυψη των ίδιων των νεοναζί οργανωτών του μακελειού στο Σάρλοτσβιλ ότι εμπνέονται και αντιγράφουν την τακτική της Χρυσής Αυγής σχολιάστηκε από όλους, εκτός από την ίδια την ελληνική ναζιστική οργάνωση.
Τα έντυπα και η ιστοσελίδα του «Φίρερ» Μιχαλολιάκου αναφέρονται βέβαια στα γεγονότα, αλλά αποσιωπούν επιμελώς τη δράση και τις δηλώσεις του Μάθιου Χάιμπαχ, ενός από τους προβεβλημένους οργανωτές της ρατσιστικής συγκέντρωσης, ο οποίος περηφανεύεται για τη στενή του σχέση με τη Χρυσή Αυγή και επιδεικνύει τις φωτογραφίες του με τον Μιχαλολιάκο, το ζεύγος Παππά και τον ευρωβουλευτή Επιτήδειο, για να πιστοποιήσει τη στενή του σχέση με τους Ελληνες ναζί.
Ως συνεκτικός κρίκος των Αμερικανών και των Ελλήνων ναζί εμφανίζεται μια διεστραμμένη εκδοχή της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, η σημαία της οργάνωσης του Χάιμπαχ που προβλήθηκε στο Σάρλοτσβιλ φέρει (εκτός από τις απαραίτητες νεκροκεφαλές) το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» στα ελληνικά και τα ρώσικα. Η προσπάθεια προσεταιρισμού μερίδας του ρωσικού θρησκευτικού φονταμενταλισμού είναι ολοφάνερη. Και από ό,τι φαίνεται, σε κάποιο βαθμό αποδίδει, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ρωσική Εκκλησία αποδοκιμάζει το σύνθημα
«Ορθοδοξία ή θάνατος» και τα ρωσικά δικαστήρια το έχουν κατατάξει στην κατηγορία των «εξτρεμιστικών» θέσεων και το έχουν θέσει υπό απαγόρευση.

Πίσω από τον Χάιμπαχ

Ομως δεν είναι μόνο ο Χάιμπαχ, ο οποίος παραμένει ακόμα ασήμαντος, όσο κι αν ο ίδιος φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον πάλαι ποτέ αρχηγό της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ. Στους θαυμαστές της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνονται και άλλες ομάδες που έδρασαν στο Σάρλοτσβιλ, όπως η Λίγκα του Νότου (League of the South, LOS), μια ακραία ρατσιστική και αντισημιτική οργάνωση, η οποία υποστηρίζει την απόσχιση του Νότου από τις ΗΠΑ, στηρίζοντας φυσικά την παράδοση του Στρατού της Συνομοσπονδίας.=
Είναι γεγονός ότι ο Χάιμπαχ είχε διαγραφεί από τη Λίγκα τον Οκτώβριο του 2013 ως… φιλο-ναζί, με δήλωση του αρχηγού της Μάικλ Χιλ (Michael Hill): «Ο Μάθιου Χάιμπαχ», έγραφε στη σελίδα του στο facebook ο Χιλ, «είναι πρώην μέλος της Λίγκας του Νότου, ο οποίος προφανώς αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του με τους ναζί και άλλους που δεν εκπροσωπούν τον παραδοσιακό Νότο, το εθνικιστικό κίνημα του Νότου, τη Λίγκα του Νότου». Μάλιστα ο Χιλ δήλωνε ότι ο Χάιμπαχ είναι ανεπιθύμητος στις εκδηλώσεις της Λίγκας. Ηταν η περίοδος της άσκησης των πρώτων διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής και οι Αμερικανοί «συναγωνιστές» έσπευδαν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω.
Τώρα όλα αυτά έχουν αλλάξει. Στο Σάρλοτσβιλ η Λίγκα συνεργάστηκε με τον Χάιμπαχ, ενώ Χιλ και Χάιμπαχ ήταν ομιλητές στην ίδια εκδήλωση. Η στροφή της Λίγκας σημειώνεται από το 2014, με άλλη δήλωση του ηγέτη της, πάλι μέσω facebook, ότι «θα αποκαταστήσουμε επαφή με τη Χρυσή Αυγή πολύ σύντομα».

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.