27.8.17

Ισλαμοφοβική επίθεση και ακροδεξιά μηνύματα στη Μαδρίτη


Μια ομάδα νεαρών ανδρών επιτέθηκε και ξυλοκόπησε μία γυναίκα που φορούσε μαντήλα στη Μαδρίτη, με την αστυνομία να αντιμετωπίζει την επίθεση ως ισλαμοφοβική και να τη συνδέει με με την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, πριν από μία εβδομάδα. Παράλληλα, νεοναζί ανήρτησαν ξενοφοβικά μηνύματα στο βόρειο τμήμα της πόλης.
Η επίθεση κατά της 38χρονης γυναίκας έγινε από «ομάδα 2 ή 3 ανδρών», σύμφωνα με την αστυνομία, έξω από τον σταθμό του μετρό Usera, στα νότια της ισπανικής πρωτεύουσας.Η αστυνομία της Μαδρίτης αντιμετωπίζει την επίθεση ως ισλαμοφοβικό έγκλημα μίσους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του θύματος, που μεταφέρει η El Pais, οι δράστες την εξύβρισαν και την ξυλοκόπησαν επειδή φορούσε μαντήλα και κατάλαβαν ότι είναι μουσουλμάνα.

Η El Pais σημειώνει επίσης ότι η αστυνομία της Μαδρίτης ενημερώθηκε την ίδια μέρα για ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές αφίσες και πανό που κυκλοφόρησαν στο βόρειο τμήμα της Μαδρίτης από την νεοναζιστική οργάνωση Hogar Social και αναρτήθηκαν έξω από ένα κτίριο που χρησιμοποιείται ως έδρα της οργάνωσης. Οι αρχές της Μαδρίτης έχουν ήδη ζητήσει την απομάκρυνση των φασιστικών μηνυμάτων, προσθέτοντας ότι και η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα μίσους.

Ισλαμοφοβικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε το ISIS, με αγνώστους να βανδαλίζουν τζαμιά σε Σεβίλλη και Γρανάδα, όπως σημειώνει το Newsweek.

Από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.