7.8.17

Πρώτη φορά στο κάμπινγκ Antinazizone – YRE!



Την Κυριακή 6 Αυγούστου έκλεισε η αυλαία του 24ου κάμπινγκ του Antinazizone – YRE. Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 350 (το κάμπινγκ ξεκίνησε με περίπου 250). Ήταν ένα εξαιρετικό κάμπινγκ – από τα καλύτερα που οργάνωσε ποτέ το Antinazi Zone. Τις επόμενες μέρες μαζί με ρεπορτάζ από τις συζητήσεις του κάμπινγκ θα μεταφέρουμε και τις εντυπώσεις μερικών από τους συμμετέχοντες. Ξεκινάμε με ένα σημείωμα που έγραψε  η Άννα Αργυράκη, φοιτήτρια, που ήρθε για πρώτη φορά στο κάμπινγκ.
Από την πρώτη κιόλας μέρα αισθάνεσαι την ζεστασιά των ανθρώπων που συμμετέχουν στο κάμπινγκ. Μικροί και μεγάλοι είναι έτοιμοι να ζήσουν για λίγες μέρες μια πραγματικότητα που θα θέλανε να υπάρχει και στην κοινωνία μας. Μια κοινωνία με ισότητα, αλληλεγγύη, χωρίς ρατσισμό που η βάση της είναι η δημοκρατία, η συλλογικότητα και η αυτοδιαχείριση. Oι αρμοδιότητες για τη λειτουργία του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ μοιράζονται δίκαια και ζητήματα όπως το μέρος που θα γίνει το επόμενο κάμπινγκ αποτελούν θέμα ανταλλαγής απόψεων και κοινών αποφάσεων. Όλοι βοηθούν με τον τρόπο τους και ανταλλάσσουν γνώμες κι εμπειρίες μέσα από τα εργαστήρια και τις καθημερινές δραστηριότητες. Ο εθελοντισμός αποκτά νέα διάσταση, γίνεται ακόμη πιο δημιουργικός και ευχάριστος. Μπορείς να διακρίνεις την χαρά στα πρόσωπα των ατόμων που βοηθούν κάθε φορά για το συμφέρον όλων. Επικρατεί το ομαδικό πνεύμα και χάνεται ο ατομικισμός.

Εκτός από τις στιγμές χαλάρωσης, θα έχεις την δυνατότητα να παρακολουθήσεις συζητήσεις για σημαντικά θέματα της σημερινής εποχής και να αποκτήσεις μια γενική εικόνα γι’ αυτά, καθώς επίσης θα μπορέσεις να συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν διάφορες εμπειρίες και να ανταλλάξεις απόψεις. Συνήθως οι εισηγητές είναι άτομα που έχουν εμπλακεί σε αγώνες και με τον τρόπο τους σε εμπνέουν να αγωνιστείς και εσύ καθώς και να μην φοβάσαι να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις !

Κάθε βράδυ διασκεδάζουμε σαν μια μεγάλη παρέα και ξεφεύγουμε από τα άγχη της καθημερινότητας. Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και δημιουργούμε νέους φίλους.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι αισθάνονται άνετα και όμορφα με τον εαυτό τους. Όλοι είναι ίσοι και εκφράζονται ελεύθερα. Δεν φοβούνται για την κριτική. Κανείς δεν φοβάται τίποτα. Κανείς δεν περιθωριοποιείται. Είμαστε μια ομάδα που έχει σαν στόχο τη δημιουργία μια καλύτερης κοινωνίας μέσω των αγώνων που μόνο ομαδικά μπορούν να δοθούν.

Εκτός από αυτές τις στιγμές που θα θυμάσαι, θα θυμάσαι και τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ. Άνθρωποι με οράματα έτοιμοι να αγωνιστούν να μοιραστούν και να ακούσουν τις ιδέες σου. Άνθρωποι γεμάτοι κατανόηση που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο αισιόδοξα για τον κόσμο μας. Να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνος σου και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν.

Ελπίζω να κατάφερα να σας μεταδώσω το κλίμα που υπάρχει εδώ και τους λόγους που αξίζει να το δοκιμάσετε! Μακάρι η κοινωνία μας να ήταν όπως είναι οι λίγες μας μέρες στο Antinazizone YRE κάμπινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.