30.8.17

Να μην προχωρήσει η εκκένωση της «κοινωνικής πολυκατοικίας» στην Μπουμπουλίνας 36

Είναι προκλητικό να διαλαλεί ο δήμος ότι ανακουφίζει την αστεγία με κυλιόμενα οχτάμηνα φιλοξενίας οικογενειών, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνουν τη δυστυχία. Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να βάλει τέλος στη λειτουργία της «κοινωνικής πολυκατοικίας» στην οδό Μπουμπουλίνας 36, όπου βρήκαν καταφύγιο άστεγοι, γυναίκες, άνδρες και παιδιά ιδιαίτερα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι μια άκαρδη ενέργεια.

Το λουκέτο του δημάρχου Καμίνη, με τη διακοπή της σύμβασης με το Ιδρυμα Χατζηκώνστα, ιδιοκτήτη του κτιρίου, και την ανακοίνωση ότι διακόπτει την παροχή ρεύματος και νερού στην «κοινωνική πολυκατοικία» είναι μια κραυγαλέα παραδοχή της χρεοκοπίας των εξαγγελιών για αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστέγων της Αθήνας.
Αντί να διεκδικήσει ο δήμος χρηματοδότηση από το κράτος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τη στήριξη ενός προγράμματος στέγασης των αστέγων της πόλης, προχωρά στη βάρβαρη κατεδάφιση των βημάτων που ο ίδιος ξεκίνησε τρία χρόνια πριν.
Είναι απαράδεκτο να πιέζονται οι κάτοικοι να αποδεχτούν το διασκορπισμό τους σε «ξενώνες» και πρόχειρες λύσεις που τους πισωγυρίζουν κοινωνικά. Μόλις για δύο από τις δέκα οικογένειες υπόσχεται ο δήμος μεταφορά σε άλλα διαμερίσματα.
Είναι προκλητικό να διαλαλεί ο δήμος ότι ανακουφίζει την αστεγία με κυλιόμενα οχτάμηνα φιλοξενίας οικογενειών που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνουν τη δυστυχία.
Δεν θα πληρώσουν οι άστεγοι τα σπασμένα των χρεοκοπημένων μνημονίων για την αποπληρωμή του χρέους και των περικοπών για τη διατήρηση των πλεονασμάτων του προϋπολογισμού.
Την ίδια στιγμή που ο δήμος υποβάλει τις οικογένειες αυτές στον βιασμό της έξωσης για άλλη μια φορά, σπαταλιούνται εκατομμύρια για «πιλοτικά έργα βιτρίνας» για χάρη των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας.
Την ίδια ώρα που ο δήμος πετάει ανήλικα παιδιά στον δρόμο, δεν έχει γίνει καμία νύξη για το υπέρογκο ποσό της σύμβασης μεταξύ Ιδρύματος Χατζηκώνστα (Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων) και δημάρχου Αθηναίων.
Καλούμε τον Δήμο της Αθήνας να εγκαταλείψει το σχέδιο εκκένωσης της πολυκατοικίας και να δώσει λύση συνέχισης της παραμονής των αστέγων στα υπάρχοντα διαμερίσματα.
Τρία χρόνια τώρα οι άνθρωποι οργάνωσαν τις ζωές τους και είναι απαράδεκτο με φιρμάνια να τις ξηλώνουν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί του Δήμου της Αθήνας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, τα σωματεία των δήμων, τα κινήματα που αντιστέκονται στις γειτονιές στη φτώχεια και τα μνημόνια, να μην επιτρέψουμε την εκκένωση της «κοινωνικής πολυκατοικίας», τη διακοπή του νερού και του ρεύματος από τον Δήμο Αθηναίων.
Θα βρεθούμε την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 2 μ.μ. στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της «κοινωνικής πολυκατοικίας» στην οδό Μπουμπουλίνας 36.
**Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Στάθης Δρογώσης, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Εφη Γαρίδη, κοινοτική σύμβουλος 4ο, Ολγα Κλείτσα, κοινοτική σύμβουλος 5ο, Βάσω Ακριβού, κοινοτική σύμβουλος 6ο, Ευαγγελία Μεταξά, κοινοτική σύμβουλος 7ο 

Aπό efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.