24.7.17

Οργή στην Ιταλία από ομοφοβικό παραλήρημα ξενοδόχου: «Απαγορεύονται τα ζώα και οι γκέι»

Oργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ομοφοβική ρατσιστική στάση ξενοδόχου στην Καλαβρία, ο οποίος αρνήθηκε να φιλοξενήσει δύο ομοφυλόφιλους πελάτες γράφοντας πως  στους χώρους του ξενοδοχείου «δεν γίνονται δεκτά τα ζωα και οι γκέι».

Το σχετικό μήνυμα έλαβαν δύο νεαροί από τη Νάπολη. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε συμφωνήσει να νοικιάσει μια σουίτα με πισίνα στο ζευγάρι, ωστόσο όταν συνειδητοποίησε πως πρόκειται για ομόφυλο ζευγάρι, τότε τους απάντησε:
«Είναι η πρώτη χρονιά που νοικιάζουμε τους χώρους μας, λυπάμαι αν μπορεί να μοιάσω άξεστος, αλλά δεν δεχόμαστε ζώα και γκέι», έγραψε χαρακτηριστικά.
Το θέμα πήρε ευρύτατες διαστάσεις καθώς η κράτηση έγινε και μέσω της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας booking.com, η οποία και ενημερώθηκε για το περιστατικό.
«Μου ήρθαν αμέσως στο νου οι διώξεις του ναζισμού και του φασισμού, όταν πολλοί έμποροι έγραφαν ότι στα μαγαζιά τους δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε σκύλους και εβραίους», είπε ένας από τους δύο νέους για να προσθέσει πως κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να νιώθει αποκλεισμένος.
Η δημοσιοποίηση του θέματος έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου που «μαυρίζουν» το ξενοδοχείο, αλλά και από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Μάλιστα η οργάνωση Arcigay της Νάπολης, ζήτησε να αποκλεισθεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο από όλες τις διαδικτυακές τουριστικές πλατφόρμες.
Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.