29.7.17

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση ούτε στους χώρους εργασίας ούτε στην κοινωνία

Του Βαγγέλη Κολτσίδη, πρόεδρος εργαζομένων CYTA-Hellas
Έχει παρατηρηθεί δύο φορές τον τελευταίο μήνα να αναγράφονται με στυλό επάνω σε ανακοίνωση της παράταξης Ταξική Ενότητα (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) στον χώρο εργασίας μας, τα αρχικά Χ.Α. Ενδεχομένως και να έχει γίνει για λόγους πλάκας ή πειράγματος από κάποιον συνάδελφο προς τους συναδέλφους της παράταξης αυτής, κρίνοντας από το γεγονός ότι οι διπλανές ανακοινώσεις του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas και τις δύο φορές παρέμειναν άθικτες.

Με αφορμή το γεγονός αυτό όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι «αστεϊσμοί» με εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, ειδικά σε μια χώρα που έχει υποστεί ολοκαυτώματα από το Ναζισμό, δεν είναι αστείο αλλά κατακριτέο περιστατικό.
Το ότι η Χ.Α. αποτελεί εγκληματική ναζιστική οργάνωση φαίνεται περίτρανα και στην δίκη της – που για να ξεκινήσει, όμως, έπρεπε να δολοφονηθεί κάποιος άνθρωπος με Ελληνική υπηκοότητα (είχαν προηγηθεί δολοφονίες μεταναστών) με το όνομα Παύλος Φύσσας.
Προφανώς οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, όπως ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν, δεν ήταν αρκετές για να συρθεί η εγκληματική οργάνωση σε δίκη, ούτε και οι 32 δικογραφίες περιστατικών ρατσιστικών επιθέσεων με σοβαρούς τραυματισμούς και βιαιοπραγίες εναντίων αλλοδαπών, ημεδαπών εργατών – συνδικαλιστών και γενικά αγωνιστών, που είχε κρυμμένες στο συρτάρι του το υπουργείο δημόσιας τάξης τα προηγούμενα χρόνια.
Οι οποιεσδήποτε πολιτικές απόψεις και ιδέες είναι σεβαστές και δεν πρέπει να αποτελούν λόγο αποστροφής ή φίμωσης προς το πρόσωπό ή τη συλλογικότητα που τις ενστερνίζεται επειδή δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Σ’ αυτές τις «πολιτικές απόψεις» όμως δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φασισμός και ο Ναζισμός – γιατί δεν πρόκειται για «πολιτικές απόψεις». Πρόκειται για συμμορίες που δολοφονούν και που επιδιώκουν την κατάργηση κάθε δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών και αιώνων.
Ελευθερία έκφρασης και δράσης στον Ναζιστή είναι κάτι αντίστοιχο με την ελευθερία στον βιαστή, τον παιδεραστή και τον δολοφόνο να μιλά ανοικτά υπέρ των πράξεών του και να προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι πρέπει να σεβαστεί τα όσα κάνει γιατί αυτό προνοεί η δημοκρατία.
Αυτό αποδεικνύεται μέσα από το πολιτικό πρόγραμμα κάθε τέτοιας οργάνωσης. Αλλά και πέρα των πολιτικών αντιπάλων η αντίθεση σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από την δικιά τους εκδηλώνεται με την άσκηση βίας και σε έσχατο βαθμό, χωρίς καμία ηθική αναστολή, με δολοφονία.
Ας αναλογιστούμε, από την παγκόσμια ιστορία, τα αποτελέσματα σε χώρες που εγκαθιδρύθηκαν φασιστικά καθεστώτα και ας φανταστούμε σε μια τέτοια περίπτωση τι θα γίνει με ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής και γλώσσας, μειονότητες, εξαθλιωμένους ανθρώπους, ανθρώπους με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από τις δικές τους, σωματεία εργαζομένων και ολόκληρο το εργατικό κίνημα.
Καθήκον και υποχρέωσή μας, όπως αναγράφεται και στο καταστατικό του Σωματείου μας, είναι να αναδεικνύουμε, να κατακρίνουμε και να αγωνιζόμαστε εναντίον κάθε ρατσιστικής και φασιστικής απειλής και φαινομένου.
Η κοινωνία που επιθυμούμε και για την οικοδόμηση της οποίας αγωνιζόμαστε αποτελεί ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης, ελευθερίας επιλογών, και κάλυψης των βασικών βιοτικών αναγκών για όλα τα μέλη της.
Μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ανθρωπισμού και πραγματικής δημοκρατίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι αστεϊσμοί με το θέμα της Χρυσής Αυγής είναι λανθασμένοι και επικίνδυνοι.
Από net.xekinima.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.