22.7.17

Συνέλευση για τις κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 19/7/2017 πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13) ανοιχτή συνέλευση προκειμένου να οργανωθούν συντονισμένα και ενωτικά οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις συλλογικότητες:


Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

AntiNazi Zone – YRE

Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων

ΟΡΜΑ

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Aνοιχτή Συνέλευση Περάματος

Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

ΑΡΑΝ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ

ΑΡΚ


Τη συνέλευση παρακολούθησε εκπρόσωπος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.


Στη συνέλευση ακούστηκαν οι παρακάτω προτάσεις, οι οποίες και είχαν τη συμφωνία των περισσοτέρων:Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει κοινή συγκέντρωση και πορεία που θα ενοποιεί τους αντιφασιστικούς/αντιρατσιστικούς συντονισμούς/πρωτοβουλίες καθώς και τα μαχόμενα τμήματα του εργατικού κινήματος στα πλαίσια της πρωτοβουλίας στις 18 Μάρτη

Τον κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα που χρειάζεται να έχουν οι φετινές κινητοποιήσεις για τα 4 χρονια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Στην κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, και με δεδομένα τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, τον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό και αλλού, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα χρειάζεται να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό. Να καταδέιξουν τις ευθύνες της αντιπροσφυγικής-αντιμεταναστευ τικής πολιτικής πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη απόλυτα με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Μιας ρατσιστικής πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί. Να αποτελέσουν οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στη μνημονιακή φτώχεια που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο και στρατολογεί στα τάγματα εφόδου, ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

Προκρίνουμε ως καταλληλότερη ημερομηνία διεξαγωγής κεντρικής αντιφασιστικής κινητοποίησης για τα 4 χρόνια της δολοφονίας του Π.Φύσσα τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου από τους νεοναζί της ΧΑ, εκτιμώντας ότι τότε εκπέμπεται το ισχυρότερο δυνατό αντιφασιστικό μήνυμα και υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή δυνατότητα αντιφασιστικής συσπείρωσης και κινητοποίησης ατόμων, συλλογικοτήτων και φορέων.

Θα στηρίξουμε τις δράσεις που θα οργανωθούν από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καθώς και από τοπικούς φορείς στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου. Οι δράσεις αυτές θα χρειαστεί να απευθύνονται σε πλατιά λαϊκά στρώματα και να έχουν συνέχεια, επιχειρώντας να κάνουν τον αντιφασισμό υπόθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας σε σχολεία, γειτονιές και χώρους δουλειάς.

Με στόχο την διεύρυνση των δυνάμεων και τη συσπείρωση των ευρύτερων δυνατών συλλογικοτήτων και φορέων στη συνδιοργάνωση κατ' ελάχιστο μίας κοινής ενωτικής διαδήλωσης από όλους , καλούμε κάθε συλλογικότητα που ενδιαφέρεται για την συνδιοργάνωση των κινητοποιήσεων για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα σε νέα καταληκτική συνέλευση την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 6:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).


Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

https://www.facebook.com/events/708160172703242/?context=create&previousaction=create&ref=46&source=2&sid_create=1721584631&action_history=[%7B%22surface%22%3A%22create_dialog%22%2C%22mechanism%22%3A%22user_create_dialog%22%2C%22extra_data%22%3A[]%7D]&has_source=1&__mref=mb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.