Κάθε φορά που η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται, η ναζιστική οργάνωση σπεύδει να την αρνηθεί σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τις ποινικές ευθύνες.
Αυτό ακριβώς έκανε και πρόσφατα, όταν αναφέρθηκα κατά την κατάθεσή μου στη δίκη, στις δηλώσεις Μιχαλολιάκου στο ξενοδοχείο «Crystal» το 2012, σύμφωνα με τις οποίες οι αντίπαλοι της οργάνωσης όταν περνούν έξω από τα γραφεία της «είτε τρέχουνε ή δεν προλαβαίνουν να τρέξουν».
Η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε λοιπόν ότι «τέτοια δήλωση δεν έχει γίνει ποτέ από τον Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο» και ο ισχυρισμός αυτός φυσικά κατέρρευσε, αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας το σχετικό βίντεο.
Αλλά το γεγονός ότι η ναζιστική οργάνωση με ευκολία χρησιμοποιεί το ψέμα για να διαψεύσει τη δράση της με σκοπό να τη συσκοτίσει, αποτελεί την πάγια τακτική της, την οποία ακολουθεί όταν οι εγκληματικές επιθέσεις της και η ναζιστική της συγκρότηση μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας και βέβαια της Δικαιοσύνης.
Αυτήν την τακτική την έχουμε δει στις σημαντικότερες υποθέσεις που εξετάζει σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και όχι μόνο σ’ αυτές. Πάμε λοιπόν να τις δούμε μία προς μία.
«Αντίπνοια»
Για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα (30/6/2008), η Χρυσή Αυγή έγραφε στην επίσημη εφημερίδα της (16/7/2008) ότι δεν υπάρχει «ουδεμία σχέση του νόμιμου πολιτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή με τα επεισόδια στα Πετράλωνα».
Φυσικά ο Βασίλειος Σιατούνης, εκ των δύο καταδικασθέντων σήμερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα τα επόμενα χρόνια επιβραβεύτηκε κιόλας για τη δράση του, από τον Ν. Μιχαλολιάκο, με μια θέση στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 για τον Δήμο Αθηναίων.
Εξάλλου, από την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση προκύπτει ότι επρόκειτο για «οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία όπως τονίζεται «είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη βίλα Αμαλία κ.λπ.».
«Συνεργείο»
Στις 11/7/2013, την επομένη της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», ο Κασιδιάρης μαζί με τον Αρβανίτη αναλαμβάνουν μέσω διαδικτυακής εκπομπής να διαψεύσουν ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια οργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή.
«Διάβαζα να διαμαρτύρονται οι αναρχικοί γιατί λέει επιτέθηκαν κάποιοι μαυροφορεμένοι, κάποιοι λέγαν για χρυσαυγίτες, γενικά για κάποιες ομάδες λένε, ότι χτύπησαν κάποιο στέκι αναρχικών στα Νότια Προάστια», λέει ο Κασιδιάρης και προσθέτει ότι «χθες έγιναν 8 προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής [...] για κάτι που φαντάστηκαν οι αναρχικοί», ομολογώντας έτσι ότι οι προσαχθέντες για την επίθεση στο «Συνεργείο» ήταν στελέχη της οργάνωσης.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί από τον Παναγιώταρο στα γραφεία του Αλίμου (Μάρτιος 2013) και πραγματοποιήθηκε με τη φυσική παρουσία του Λαγού (ήταν εκεί με το βουλευτικό του αυτοκίνητο) και του Μίχου (εικονίζεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα) και με τη συμμετοχή τριών τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής (Νίκαια, Πειραιάς, Αλιμος).
Ο καθοδηγητικός ρόλος του Λαγού και η φυσική του παρουσία προκύπτουν βέβαια και από τα μηνύματα που ο ίδιος έχει ανταλλάξει πριν και μετά την επίθεση με άλλα στελέχη της οργάνωσης.
ΠΑΜΕ
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Μελιγαλά (15/9/2013) ο Κασιδιάρης βρήκε την ευκαιρία να διαψεύσει και τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12/9/2013). «Ενας από αυτούς τους αλήτες που μιλούσε στα κανάλια είπε ότι χτύπησαν, λέει, δήθεν οι χρυσαυγίτες κάποιους εργάτες», είπε.
Αλλά και την επόμενη μέρα (16/9/2013) ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος προσπαθούν, μέσω διαδικτυακής εκπομπής, να αμφισβητήσουν τις αναγνωρίσεις των στελεχών τους από τους παθόντες, επιχειρώντας να συγκαλύψουν την επίθεση:
Παναγιώταρος: Και γιατί; Γιατί σύμφωνα με καταγγελία κάποιων σκληροπυρηνικών εντός εισαγωγικών ΚΚΕδων και του ΠΑΜΕ, ότι σε μια αφισοκόλληση που έκαναν στο Πέραμα δεχτήκαν επίθεση από κάποιους, οι οποίοι φοράγανε κουκούλες, κράνη, ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους...
Κασιδιάρης: Οχι, κατά τον Κουτσούμπα είχαν καλυμμένα πρόσωπα, κουκούλα και ήταν νύχτα, αλλά εμείς τους αναγνωρίσαμε.
Παναγιώταρος: Αλλά αναγνωρίσανε τρεις και μάλιστα, λέει, ο ένας τους συστήθηκε ότι είναι ο υπεύθυνος των γραφείων του Περάματος και ότι θέλανε να τους βαρέσουν, δηλαδή... οι άνθρωποι είναι νούμερα και γελοίοι.
Αλλά και δύο μέρες μετά (18/9/2013) η Χρυσή Αυγή κάνει την ανήξερη, γράφοντας στην εφημερίδα της ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε αλλά φυσικά οι μαρτυρίες είναι μόνο δικές τους γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη μαρτυρία που να δείχνει πως ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».
Φυσικά ο Λαγός έχει προαναγγείλει την εγκληματική ενέργεια (8/8/2013), ενώ οι συνομιλίες του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση, προδίδουν την απόλυτη γνώση του γι’ αυτήν ήδη από πριν ξεκινήσει. Ο Λαγός συνομιλεί με τον Αν. Πανταζή, επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος που επιτίθεται εκείνη την ώρα και ενημερώνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη για την εξέλιξη της επίθεσης, ενώ πανηγυρίζει με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο («τους μακελέψαμε»).
Μετά τις πρώτες σχετικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» το 2014, η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αλλάξει την υπερασπιστική της γραμμή, με τον Λαγό να παραδέχεται τελικά ότι επρόκειτο για χρυσαυγίτες και να ισχυρίζεται πλέον ότι τα πράγματα έγιναν ανάποδα, δηλαδή ότι «οι κομμουνιστές [...] επιτέθηκαν σε κάποιους Χρυσαυγίτες», προδίδοντας έτσι την ενοχή της οργάνωσης.
Δολοφονία Φύσσα
Αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, η Χρυσή Αυγή έσπευσε να «καταδικάσει» το έγκλημα, διαψεύδοντας και πάλι τη σχέση της με αυτό. Αλλά η «καταδίκη» της δολοφονίας είναι βέβαια υποκριτική και εντάσσεται στην προσπάθεια της οργάνωσης να αποσυνδεθεί από τις ποινικές ευθύνες και να τις ρίξει όλες μόνο στον Ρουπακιά.
Μάλιστα, την επόμενη μέρα (19/9/2013) φαίνεται καθαρά όλη η επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος από τη Χρυσή Αυγή, η οποία επιμένει ότι πρόκειται για «οπαδική συμπλοκή»: «Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας ενός νεαρού συμπολίτη μας στο πλαίσιο μιας συμπλοκής με καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη προσπάθειας κατασυκοφάντησης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος», ισχυρίζεται.
Στο ίδιο πλαίσιο ο Μιχαλολιάκος αρνείται τον Ρουπακιά, με τον ισχυρισμό ότι ήταν απλώς «ένας περαστικός από τα 70 γραφεία της Χρυσής Αυγής», ενώ ο Αρβανίτης φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί μέχρι και ότι δεν ήταν καν χρυσαυγίτης, αλλά «κομμουνιστής, ο οποίος διείσδυσε στις τάξεις του κόμματός μας με σκοπό να διαπράξει τον φόνο και να συλληφθεί»! (Nouvel Observateur, Οκτώβριος 2013).
Φυσικά το μαχαίρωμα στην καρδιά του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά δεν ήταν παρά η κατάληξη της οργανωμένης επίθεσης που ξεκίνησε από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μετά το μήνυμα του πυρηνάρχη Πατέλη που καλούσε τα μέλη του Τάγματος Εφόδου να σπεύσουν στην Τοπική και το οποίο έστειλε αμέσως μετά τη συνομιλία του με τον περιφερειάρχη του, τον Λαγό. Οσο για τον Ρουπακιά, όχι μόνο δεν είναι «περαστικός», αλλά είναι ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα Νίκαιας και ορκίζει μέχρι και νεοσύλλεκτους χρυσαυγίτες στη Νέδα.
Δολοφονία Λουκμάν
Σχετικά με τη δολοφονία του Σεχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα (17/1/2013) η Χρυσή Αυγή έγραφε στον επίσημο ιστότοπό της (28/3/2013) ότι «η ΕΛ.ΑΣ. όμως διέρρεε και πάλι ότι... ανακάλυψε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στην οικία ενός δράστη. Τα “φυλλάδια” αυτά τελικά δεν τα είδε ποτέ κανείς! Ντροπή και αίσχος που κάποιοι επίορκοι προσπαθούν με αυτές τις άθλιες μεθόδους να στοχοποιήσουν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα».
Αλλά και ο Κασιδιάρης (10/2/2013, sportdog.gr) δήλωνε ότι «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε δεν βρέθηκαν καν φυλλάδια στα σπίτια τους. Αυτό ήταν ένα ψέμα το οποίο κατασκεύασε η αστυνομία». Ομως τα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής όχι μόνο βρέθηκαν, αλλά επιδείχθηκαν και στο δικαστήριο που καταδίκασε τους δύο δράστες.
Επίθεση σε φωτορεπόρτερ
Ο Κασιδιάρης προσπάθησε από τη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής (8/7/2014) να βγάλει ψεύτες και τους φωτορεπόρτερ που είχαν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα της χρυσαυγίτικης βίας, λίγες μέρες νωρίτερα, στα επεισόδια στο Εφετείο κατά τη μεταγωγή των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.
Ισχυριζόταν λοιπόν ότι «αυτά που λένε [σ.σ. οι φωτορεπόρτερ] ότι τους επιτέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, τους χτύπησαν κ.λπ., είναι ψέματα». Τις αναλυτικές περιγραφές των φωτορεπόρτερ για την επίθεση που δέχτηκαν τότε, τις ακούσαμε πρόσφατα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχει και ντοκουμέντο από τη βίαιη δράση της οργάνωσης την ίδια μέρα σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ.
Ξυλοδαρμός Λάζαρη
Οσο για την πρόσφατη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από το Τάγμα Εφόδου των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, η ναζιστική οργάνωση έσκιζε τα ιμάτιά της ότι το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Ζέρβας, ήταν «αθώος πολίτης». Και στην επίσημη εφημερίδα της έκανε και πάλι την ανήξερη, γράφοντας ότι «όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής βρέθηκε άγρια χτυπημένος από άγνωστο/αγνώστους κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. [...] Φυσικά οι ένοχοι είναι πάλι... χρυσαυγίτες γιατί έτσι το θέλει η χούντα των ΜΜΕ...».
Στη συνέχεια όμως ο Μιχαλολιάκος υιοθέτησε μια εκ διαμέτρου αντίθετη στάση που αποτελεί βέβαια ομολογία ενοχής. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ο πρόεδρος της Βουλής είχε ξεκινήσει τον πειθαρχικό έλεγχο του Ζέρβα, μετά την προφυλάκισή του, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έσπευσε να ζητήσει την απόλυση του διορισμένου στη Βουλή υπαλλήλου του.
Αιγύπτιοι αλιεργάτες
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (12/6/2012) που πραγματοποιήθηκε μόλις μερικές ώρες μετά τη σχετική προαναγγελία του Λαγού. Εκεί η διάψευση της Χρυσής Αυγής ήρθε μέσω της γνωστής τακτικής των μηνύσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι σε βάρος των Αιγύπτιων που τους είχαν αναγνωρίσει.
Τις μηνύσεις αυτές για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση κ.λπ., τις έδωσε στους κατηγορουμένους να τις υπογράψουν, σύμφωνα με τις απολογίες τους, ο δικηγόρος Μιλτιάδης Νικολαΐδης, που όπως έχει πει ο κατηγορούμενος Παπαδόπουλος, «ανήκε στη Χρυσή Αυγή», ενώ ήταν άλλωστε και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ναζιστικής οργάνωσης στην Αττική το 2014.
Ντοκουμέντα «Εφ.Συν.»
Αλλά η Χρυσή Αυγή έχει φτάσει στο σημείο να διαψεύδει, αποκαλώντας τα «φωτομοντάζ», ακόμα και αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.», επειδή αυτά προδίδουν τη ναζιστική της συγκρότηση. Οπως το βίντεο από τη συναυλία-ύμνο στη ναζιστική Γερμανία του 2005 ή όπως τη φωτογραφία του Κασιδιάρη και άλλων χρυσαυγιτών με τη σημαία της Βέρμαχτ στις 21/12/2012.
Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, προκειμένου να πείσουν για τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, έκαναν οι ίδιοι φωτομοντάζ, αντικαθιστώντας τη σημαία με τη σβάστικα με (ένα άλλο ναζιστικό σύμβολο) τον κέλτικο σταυρό.
Η τακτική της οργάνωσης να αρνείται τη δράση της είναι λοιπόν πασιφανής. Αλλά πλέον ξέρουμε ότι κάθε τέτοια διάψευση, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ομολογία της ενοχής της.
Πηγη:Efsyn
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.