25.6.17

Ο ρατσισμός «μολύνει» το Μάντσεστερ

Οι επιθέσεις ρατσιστικού μίσους με στόχο μουσουλμάνους έχουν αυξηθεί κατά 500% στο Μάντσεστερ μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους. Η αστυνομία αναζητά σχέδιο για να αποτρέψει τις επιθέσεις, αλλά προειδοποιεί ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Μέσα σε έναν μήνα από τις επιθέσεις στο Manchester Arena καταγράφηκαν 224 περιπτώσεις εγκλημάτων μίσους με θύματα μουσουλμάνου σε σχέση με τις 37 που είχαν καταγραφεί μέσα στο 2016.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε τους αριθμούς αυτούς τη στιγμή που οι Αρχές σε όλη τη Μ. Βρετανία λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του μουσουλμανικού πληθυσμού, μετά και την επίθεση σε τζαμί τη Δευτέρα.
Ο Ρομπ Ποτς, υπαρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο προειδοποιεί ότι ο πραγματικός αριθμός των επιθέσεων μπορεί να είναι αρκετά υψηλότερος.
Η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ υπόσχεται περαιτέρω προστασία για όσο καιρό απαιτείται για να καθησυχάσει τις κοινότητες των μουσουλμάνων. 
Οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μάντσεστερ δείχνουν πως τα ρατσιστικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με τα περισσότερα να στρέφονται κατά μουσουλμάνων.
Πηγη:Efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.