13.6.17

Απορρίφθηκε η αγωγή της Χρυσής Αυγής κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής της ναζιστικής οργάνωσης και του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου, εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ για την καταχρηστικότητα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε στο αρμόδιο τακτικό δικαστήριο.

Τα αιτήματα, κύριο και καταψηφιστικά, της Χ.Α. ήταν να αναγνωριστεί ότι η «απεργία» που προκήρυξε η Ομοσπονδία στις 24/2/2017 είναι παράνομη, να διαταχθεί η διακοπή της, να απαγορευτεί η συνέχιση ή η επανάληψή της στο μέλλον και να απειληθεί σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της Π. Καλφαγιάννη προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.
Στις 24 Φεβρουαρίου, βέβαια, η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είχε προκηρύξει απεργία αλλά στάση εργασίας, όπως άλλωστε έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία κάθε φορά που έχει προγραμματιστεί να μεταδίδονται φιέστες του ναζιστικού μορφώματος.
Με την απόφαση 4383/2017 το Πρωτοδικείο επέβαλε υπέρ τής ΠΟΣΠΕΡΤ δικαστική δαπάνη 400 ευρώ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία καθώς «αγωνιζόμαστε ενάντια στα τάγματα εφόδου που δολοφονούν και... συνετίζουν με τους γνωστούς τρόπους τους αντιπάλους (...) Αγωνιζόμαστε για την καταδίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στο σύνολό της, που ακόμα ο Γ.Γ. της Μιχαλολιάκος με περισσό θράσος αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες των δολοφονιών και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι».

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.