18.6.17

Αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο

Ρεπορτάζ του Antinazi zone

400 αντιφασίστες και αντιφασίστριες έδωσαν μαχητικό παρόν στην αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο στις 17 Ιούνη.  Κόντρα στην συνεχή βροχή, την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Ασπρόπυργου που ζήτησε να απαγορευτεί η διαδήλωση, στην απουσία τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων, αλλά και σε ενέργειες  που σε τίποτα δεν βοηθούν το κίνημα όπως το  πέσιμο με σφυριά σε 3 χρυσαυγίτες λίγες μέρες πριν την συγκέντρωση. 

Συμμετείχαν μπλοκ από Πακιστανική κοινότητα, ΚΕΕΡΦΑ, Ανταρσυα, Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά, Ορμα, Ταξική Αντεπίθεση.

Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο, πέρασε από το ζωσμένο με κλούβες αστυνομικό τμήμα και κατέληξε στην πλατεία Συντριβανίου. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν απειλητικά 10-15 φασίστες που όμως γρήγορα κρύφτηκαν πίσω από τα ΜΑΤ.

Συνοπτικά η πορεία είχε λιγότερους μετανάστες και περισσότερους αγωνιστές -στριες από πολιτικές συλλογικοτητες συγκριτικά με την αντίστοιχη που είχε γίνει στις 13 Μάη και είχε δεχτεί συντονισμένη επίθεση από ΜΑΤ και χρυσαυγίτες. 

Είναι προφανές ότι σε περιοχές τύπου Ασπρόπυργου χρειάζεται πολλά να γίνουν ακόμα και κυρίως να δημιουργηθουν τοπικές αντιστάσεις με συνέπεια και συστηματική παρέμβαση στην περιοχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.