10.6.17

Σήμερα στο "Π" (Καμπούρογλου και Σαμαρά, Κάτω Πατήσια): ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ


Φεστιβάλ στο Πάρκο οργανώνει το "Π" στα Πατήσια, αυτό το Σάββατο 10 Ιούνη, από τις 6μμ και μετά. 

Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί:- παιδικό θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα αλληλεγγύης που γίνονται στο στέκι
- συλλογή τροφίμων για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ανάγκη
- τουρνουά σκακιού
- συναυλίεςΘα παίξουν ζωντανά:- Δημήτρης Καρράς
- Ενέδρα
- και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι με τους Συμπεθεριό Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν, σουβλάκια, μπύρες, κρασί και τσίπουρο.Μέσα μεταφοράς:ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια,
Τρόλεϊ 3-5-11-13-14 (από Πατησίων στάση Αγ. Λουκάς),
& 6 (από Αχαρνών στάση σταθμός ηλεκτρικού Κάτω Πατήσια) Λεωφορεία Α8-Β8 (από Πατησίων στάση Αγ. Λουκάς)
& Β9 (από Αχαρνών στάση ηλεκτρικός Κάτω Πατήσια)Και το κείμενο που μοιράζουμε στη γειτονιά σχετικά με την εκστρατεία μας για το πάρκο στην οδό Καμπούρογλου:"Ένα Πάρκο για τη γειτονιά μας!
Όσοι και όσες διασχίζουν τη διασταύρωση των οδών Καμπούρογλου και Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια(κοντά στην πλατεία Αγ. Παρασκευής), αντικρίζουν ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο/παιδική χαρά.
Υποτυπώδης περίφραξη, ανεπαρκής φωτισμός, λίγα, παλιά και σκουριασμένα όργανα παιδικής χαράς, ένα γήπεδο μπάσκετ χωρίς μπασκέτες και ανάλογο δάπεδο, απεριποίητα παρτέρια με άγρια χόρτα και ανεπαρκής καθαρισμός, αποδεικνύουν το σκηνικό της εγκατάλειψης του πάρκου.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας να διατηρήσουν καθαρό τον χώρο, είναι προφανές ότι οι κυβερνητικές πολιτικές και η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων έχουν αφήσει στη μοίρα του το πάρκο, απαξιώνοντας τόσο το ίδιο το πάρκο όσο και την γειτονιά συνολικά.
Ζούμε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου ακόμα κι αυτός ο μικρός χώρος πρασίνου και ψυχαγωγίας είναι μια ανάσα για μικρούς και μεγάλους από την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα αποτελεί ζωτικό στοιχείο για τη γειτονιά μας.
Στόχος μας είναι να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τις ανάγκες και τις προτάσεις που έχει ο καθένας μας για το μέρος στο οποίο ζούμε και να δράσουμε από κοινού παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά στον δημόσιο χώρο, ασκώντας ταυτόχρονα πιέσεις στο Δήμο της Αθήνας και στο 5ο Διαμέρισμα ώστε να αναλάβουν την ανανέωση του πάρκου, με αποτέλεσμα να κάνουμε τη γειτονιά μας πιο ζωντανή, δημιουργική και ευχάριστη.
Θέλουμε ένα πραγματικό πάρκο που να περιλαμβάνει:
• επαρκή φωτισμό
• περίφραξη και φύλαξη
• συχνό καθαρισμό και συντήρηση
Θέλουμε ένα πάρκο για όλους, όπου:
• τα παιδιά μας θα παίζουν σε μια πραγματική παιδική χαρά
• θα αποτελεί ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής
Γι’ αυτό το λόγο σας καλούμε στο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιούνη, από τις 6 το απόγευμα στο πάρκο της Καμπούρογλου & Σαμαρά.
Ζωντανεύουμε τη γειτονιά μας συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αλληλέγγυα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.