21.6.17

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις - Κάλεσμα για συγκέντρωση και διεθνή ημέρα δράσης την Παρασκευή 23 Ιουνίου

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών γίναμε μάρτυρες της κλιμακούμενης αντιμεταναστευτικής πολιτικής του κράτους τόσο απέναντι σε πρόσφυγες- μετανάστες όσο και απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης. Πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που με τη διαχείρισή της στο προσφυγικό, αναγκάζει ανθρώπους να ζουν κάτω από φρικτές συνθήκες, απελαύνοντάς τους και αρνούμενη τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα, η ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το ολοκληρωτικό της πρόσωπο κλείνοντας πολιτικές και προσφυγικές καταλήψεις μέσω των δυνάμεων καταστολής.


Τις τελευταίες μέρες νέες πληροφορίες διέρρευσαν μέσω εφημερίδων για δικαστικές εντολές εκκένωσης 3 καταλήψεων: του Παπουτσάδικου (Χαϊδάρι), της Ζωοδόχου Πηγής 119 (Εξάρχεια) και του City Plaza, μιας από τις μεγαλύτερες προσφυγικές καταλήψεις, που φιλοξενεί γύρω στους 400 ανθρώπους. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος εστιάζει στο να κλείσει κάθε αυτοοργανωμένο και ελεύθερο χώρο, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις προσφυγικές καταλήψεις. Μια επίθεση απέναντι στο City Plaza ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάληψη, είναι επίθεση σε όλους μας!

Ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τις κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά εμείς ξέρουμε πως να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!

Όσο προσπαθούν να εκκενώσουν καταλήψεις, όσο κτίζουν camps και κέντρα κράτησης, όσο υπάρχουν σύνορα – θα είμαστε εκεί να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο!

Δε θα λυγίσουμε, δε θα αφήσουμε να τους περάσει, στεκόμαστε ενωμένοι!

Θα τους δείξουμε ξανά ότι έχουμε ήδη αποδείξει. Ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε μαζί – Για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου, για την προάσπιση των αρχών της αλληλεγγύης και τη διατήρηση των αυτοοργανωμένων και αυτόνομων χώρων μας ανοιχτών.

Σας καλούμε για διαμαρτυρία και διαδήλωση την Παρασκευή 23η Ιουνίου, μπροστά από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος) στις 7 μ.μ.

Την ίδια μέρα καλούμε σε διεθνή ημέρα αλληλεγγύης με τις καταλήψεις και κατά των εκκενώσεων.
Ανοιχτές καταλήψεις!

Κλείστε τα camps και τα κέντρα κράτησης!

Ακυρώστε την ντροπιαστική συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας!
Ανοίξτε τα σύνορα!

Δεν μπορείτε να εκκενώσετε ένα κίνημα!

Συντονιστικό Προσφυγικών Καταλήψεων
(Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza, Νοταρά 26, Όνειρο, Σπύρου Τρικούπη 17, Αραχόβης, 5ο Σχολείο, Jasmine, Αχαρνών 22.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.