13.5.17

Δεκάδες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στα Mikel

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) διενήργησε πανελλαδικά 103 ελέγχους σε καταστήματα της γνωστής αλυσίδας εστίασης «Mikel» και διαπίστωσε 53 συνολικά παραβάσεις. 35 από αυτές αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, η «αλυσίδα καταστημάτων εστίασης» που δέχθηκε έλεγχο σε 103 καταστήματα πανελλαδικά, είναι η εταιρία Mikel. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για τις εργασιακές συνθήκες στη συγκεκριμένη εταιρία. Έχει γίνει αναφορά σε πολυαπασχόληση των εργαζομένων, ενώ τον Μάρτιο είχε χάσει τη ζωή του εν ώρα εργασίας 22χρονος διανομέας, με τα συνδικάτα να υπογραμμίζουν πως η πολυαπασχόληση των εργαζομένων είναι καθεστώς στη συγκεκριμένη εταιρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ:

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας συνεχίζει τη διεξαγωγή σειράς στοχευμένων πανελλαδικών ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των πληροφοριακών συστημάτων και τις καταγγελίες που φτάνουν στην Επιθεώρηση.

Ενδεικτικά: σε αλυσίδα καταστημάτων εστίασης διενεργήθηκαν πανελλαδικά 103 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις που αφορούν αδήλωτη εργασία και 35 που αφορούσαν υποδηλωμένη εργασία, ενώ υπήρξαν ακόμα 15 άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Επίσης, σε αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης  διενεργήθηκαν 118 έλεγχοι, όπου  διαπιστώθηκαν 53 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, 33 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας και 20 άλλες παραβάσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις. Παράλληλα, το Σ.ΕΠ.Ε. διεξάγει από κοινού με την ελεγκτική υπηρεσία του ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάλυσης κινδύνου, μέσα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, είναι σε θέση να εντοπίζει και να ελέγχει επιχειρήσεις με υψηλή πιθανότητα παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

Τέλος, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου έχει εκπονηθεί προγραμματισμός ελέγχων ειδικά για επιχειρήσεις και περιοχές στον κλάδο του τουρισμού».


ΠΗΓΗ:TPP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.