29.5.17

Δικάζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ για την αγωγή της ναζιστικής Χ.Α.

Πραγματοποιείται σήμερα η ακροαματική διαδικασία της δίκης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης έπειτα από μήνυση της Χρυσής Αυγής για την απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ να πραγματοποιεί στάσεις εργασίας κάθε φορά που έχει προγραμματιστεί να μεταδίδονται οι ναζιστικές φιέστες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι χρυσαυγίτες ζητούν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να καταδικάσει την ΠΟΣΠΕΡΤ με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και τον πρόεδρό της με προσωποκράτηση ενός έτους λόγω της απόφασής τους να προχωρούν σε στάση εργασίας σε κάθε μετάδοση του κόμματος.
«Δεν τους φοβόμαστε και τους περιμένουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φορείς, τα σωματεία και κάθε δημοκράτη στο κτίριο 5 της Ευελπίδων. Συνεχίζουμε…», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η αγωγή της Χ.Α. εντάσσεται στη γνωστή της τακτική των μηνύσεων και έχει στόχο να εκφοβίσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ.
Την ώρα διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ζητά από συνδικάτα και σωματεία να εκδώσουν αντίστοιχα καλέσματα.

Μηνύματα συμπαράστασης

«Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ναζιστικές πρακτικές και συμμετέχει ενεργά στη συνολική κοινωνική περιφρόνηση απέναντι στα διχαστικά, ρατσιστικά και μισαλλόδοξα σχέδια της Χρυσής Αυγής, που πλήττουν τώρα τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της ενημέρωσης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναφέρει: «Το γεγονός αυτό (σ.σ. η αγωγή της Χ.Α.) μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει αφού μας τοποθετεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται σύσσωμη η εργατική τάξη, δηλαδή απέναντι από τους φασίστες, τους μισαλλόδοξους και τους ρατσιστές της ναζιστικής συμμορίας των χρυσαυγιτών».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την αντιφασιστική κινητοποίηση και καταδικάζει «ενέργειες τέτοιου είδους οι οποίες αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύουν περίτρανα πως ο "αντισυστημικός" χαρακτήρας της είναι το προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο κρύβονται οι πραγματικοί στόχοι της. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει το έργο της τρομοκράτησης των εργαζομένων».
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας επισημαίνει: «Ένα νέο μαύρο, αυτό του καθαρού φασισμού, επιχειρεί να ρίξει πάνω στην ΕΡΤ η υπόδικη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή (...) στριμωγμένη από τις συντριπτικές αποκαλύψεις στη δίκη όπου παραπέμφθηκε με βούλευμα ως εγκληματική οργάνωση. Τα θύματα κατέγραψαν τις κεντρικά σχεδιασμένες από την ηγεσία της δολοφονικές επιθέσεις: Παύλος Φύσσας, Αιγύπτιοι αλιεργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή διεκδικεί να νομιμοποιήσει ξανά τη βία των ταγμάτων εφόδου, με τη δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη με ορμητήριο τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων».
Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην ΠΡΟΣΠΕΡΤ δηλώνει και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας.
ΠΗΓΗ:EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.