15.5.17

Αντίσταση στη λεηλασία των δημόσιων χώρων και την τρομοκρατία

Μια σειρά πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, υπογράφουν το ακόλουθο κείμενο-κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Φιλαδέλφεια σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου, ενάντια στα σχέδια για την μετατροπή μεγάλου μέρους της πόλης σε κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του μεγιστάνα προέδρου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι/ες μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκτροπής με τα χαρακτηριστικά της κατατρομοκράτησης και της άμεσης άσκησης βίας ενάντια σε όσους /ες υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον προσπαθούν να θέσουν κάποιους κανόνες απέναντι στο σχέδιο κατασκευής μιας θηριώδους –για τα δεδομένα της περιοχής– «αρένας» επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο χώρο του παλιού σταδίου της ΑΕΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές μαζικής άθλησης και δεν εξυπηρετεί, καν, τις ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων. Μια αρένα που θα στριμωχτεί ασφυκτικά στο κέντρο της πόλης και θα συνοδευτεί με βαριά κυκλοφοριακά έργα διαλύοντας στην κυριολεξία τον προσφυγικό οικισμό και την περιοχή ολόκληρη.

Ακραίες ομάδες οπαδών που χρησιμοποιούν φασιστικά σύμβολα και πρακτικές τρομοκρατούν μια ολόκληρη περιοχή και επιτίθενται στη δημοτική αρχή, μετατρέποντάς τη Φιλαδέλφεια σε πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών συμφερόντων. Χρησιμοποιούν τους οπαδικούς στρατούς για να τρομοκρατούν, τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ για να πιέζουν, και τις κυβερνήσεις για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους με νομοθετικές πράξεις.

Σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν στην Φιλαδέλφεια αλλά την ασυδοσία στην υφαρπαγή γης και δημόσιων πόρων στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης την συναντήσαμε ήδη στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, στην Κασιόπη και το Κάβο Σίδερο, και την είδαμε στο Ελληνικό με τον Λάτση, στον Πειραιά με το Μαρινάκη και το Μόραλη, στο Βοτανικό με τον Βαρδινογιάννη και σήμερα ξανά στα σχέδια του Αλαφούζου για ένα ακόμα φαραωνικό έργο στο μητροπολιτικό πάρκο Γουδή. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι η ώρα να αντισταθούμε:
Για να μην γίνουν οι πόλεις βορά στα σχέδια κάθε μεγαλοεπιχειρηματία
Για το δικαίωμα των κατοίκων να εκφράζουν χωρίς φόβο τις απόψεις τους
Για βιώσιμες ανθρώπινες πόλεις
Για έναν αθλητισμό για όλους/ες μακριά από τις αθλιότητες που δημιούργησε η ακραία εμπορευματοποίησή του

Δεν θα αφήσουμε μόνους τους πολίτες και τη δημοτική αρχή μιας ολόκληρης περιοχής. Αντιδρούμε συλλογικά, μαζί με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους, νεολαίους και αντιστασιακούς, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας και να σπάσουμε το φράγμα της σιωπής που έχει υψωθεί, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για όλες τις αναγκαίες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στο κάλεσμα του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7 μ.μ στην Πλατεία της πόλης (Πλατεία Πατριάρχου).Υπογράφουν (με αλφαβητική σειρά)
ΑΡΑΝ (Αριστερή Ανασύνθεση)
ΑΡΚ (Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση)
ΑΡΑΣ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση)
ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)
ΔΙΚΤΥΟ για τα πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Κόκκινο Δίκτυο
Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
ΟΝΡΑ – Ανασύνθεση (Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ανασύνθεση)
Παρέμβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.