24.5.17

Δεκάδες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έχουν χάσει στη ζωή τους έπειτα από νέο ναυάγιο. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, πάνω από 200 άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα 20 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Ζαουάρα, από ξύλινο πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν 500 έως 700 άνθρωποι.

Όπως ανακοινώθηκε η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, ενώ σε εξέλιξη είναι και άλλες επιχειρήσεις διάσωσης 1.700 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται πάνω σε 15 σκάφη.
Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής μίλησε για «κρίσιμη κατάσταση» και εξήγησε ότι η τραγωδία συνέβη ενώ το πλήρωμα του πλοίου Phoenix, που έχει ναυλωθεί από τη μαλτέζικη ΜΚΟ MOAS, είχε αρχίσει να διανέμει σωσίβια.
Πιθανότατα, μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του υπερφορτωμένου πλεούμενου, έπεσαν στο νερό.
Πλέον, με τη βοήθεια ενός σκάφους της ιταλικής ακτοφυλακής και πολλών εμπορικών σκαφών, οι διασώστες προσπαθούν να περισυλλέξουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν, ενώ ένα ελικόπτερο και ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έχουν ρίξει στη θάλασσα σωστικές λέμβους.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης MOAS, εκτός από τις 20 σορούς που έχουν ανασυρθεί, στο νερό υπάρχουν ακόμη 30 πτώματα, και «πολλά είναι μικρών παιδιών».
Η ιταλική ακτοφυλακή ζήτησε να βοηθήσουν περισσότερα πλοία, ενώ στην επιχείρηση, που συντονίζεται από την Ιταλική Ακτοφυλακή στη Ρώμη, συμμετέχει και ένα ρυμουλκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.