4.5.17

Πατήσια – καμπάνια από το «Π»: Ένα Πάρκο για τη γειτονιά μας!Τις τελευταίες ημέρες το «Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού», έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία προκειμένου να αναβαθμιστεί το εγκαταλελειμμένο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καμπούρογλου και Σαμαρά στα Κάτω Πατήσια. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζεται στις γειτονιές των Κάτω Πατησίων.
Όσοι και όσες διασχίζουν τη διασταύρωση των οδών Καμπούρογλου και Σαμαρά (κοντά στην πλατεία Αγ. Παρασκευής) αντικρίζουν ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο/παιδική χαρά.

Υποτυπώδης περίφραξη, ανεπαρκής φωτισμός, λίγα, παλιά και σκουριασμένα όργανα παιδικής χαράς, ένα γήπεδο μπάσκετ χωρίς μπασκέτες και ανάλογο δάπεδο, απεριποίητα παρτέρια με άγρια χόρτα και ανεπαρκής καθαρισμός, αποδεικνύουν το σκηνικό της εγκατάλειψης του πάρκου.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας να διατηρήσουν καθαρό τον χώρο, είναι προφανές ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων έχει αφήσει στη μοίρα του το πάρκο, απαξιώνοντας τόσο το ίδιο το πάρκο όσο και την γειτονιά συνολικά.

Ζούμε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου ακόμα κι αυτός ο μικρός χώρος πρασίνου και ψυχαγωγίας είναι μια ανάσα για μικρούς και μεγάλους από την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα αποτελεί ζωτικό στοιχείο για τη γειτονιά μας.

Στόχος μας είναι να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τις ανάγκες και τις προτάσεις που έχει ο καθένας μας για το μέρος στο οποίο ζούμε και να δράσουμε από κοινού παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά στον δημόσιο χώρο, ασκώντας ταυτόχρονα πιέσεις στο Δήμο της Αθήνας και στο 5ο Διαμέρισμα ώστε να αναλάβουν την ανανέωση του πάρκου, με αποτέλεσμα να κάνουμε τη γειτονιά μας πιο ζωντανή, δημιουργική και ευχάριστη.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε σαν πρώτη δράση, να προχωρήσουμε στον καθαρισμό του πάρκου και να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της αναβάθμισής του.

Θέλουμε ένα πάρκο για όλους, όπου:
• τα παιδιά μας θα παίζουν σε μια πραγματική παιδική χαρά
• θα αποτελεί ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής
• θα αξιοποιηθεί προς όφελος όλων των κατοίκων

Και όλα αυτά σ’ ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

Ζωντανεύουμε τη γειτονιά μας συλλογικά, αυτο-οργανωμένα και αλληλέγγυα.


Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμούwww.stekipi.gr
fb: π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού
τηλ.: 6942945765 / 6948522221 / 6944740965 / 6976436302

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.