2.5.17

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Και δεύτερη αναγνώριση για τον Μίχο στην επίθεση της Πάρου

Με την υπόθεση της επίθεσης των χρυσαυγιτών στην αντιφασιστική διαδήλωση της Πάρου, τον Φεβρουάριο του 2013, με εμπλεκόμενους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος, αναλώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο συνεδρίασε στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, και δικάζει τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας Σάββας Μαυρίδης περιέγραψε στο δικαστήριο όπου κατέθεσε πως στην αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από έφηβους και γονείς με τα παιδιά στα καροτσάκια μέχρι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η αστυνομία ήταν μπροστά «είχα ακούσει πως είχαν έρθει 3 διμοιρίες, 2 από Αθήνα και μια από Σύρο». Σκοπός της αστυνομίας σύμφωνα με την κατάθεσή του ήταν να προστατεύσουν αυτούς που είχαν έρθει στο νησί.

«Αυτοί που σταμάτησαν την πορεία, ήταν αστυνομικοί. Γύρω στα 30 άτομα ήταν. Οι κλούβες ήταν δίπλα από την πλατεία». Στην πορεία επικρατούσαν αντιφασιστικά συνθήματα ενώ όταν έπεσαν τα χημικά δεν έγινε αντιληπτό από τον ίδιο να έχει συμβεί κάτι. Πίσω από την αστυνομία διακρίνονταν η ταβέρνα που η Χ.Α. θα έκοβε την πίτα στα 15 μ. και συγκεντρωμένοι, γύρω στα 15 άτομα, πίσω από μια διμοιρία. Ο ίδιος άρχισε να οπισθοχωρεί από τα χημικά και είδε την δασκάλα και φίλη του Μαρία Τρούλου να κατευθύνεται σ' ένα μπαλκόνι.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, είναι η στιγμή που η φίλη του «δέχεται χτύπημα από έναν φουσκωτό με μεγάλο σαγόνι και χώρισμα στο πηγούνι. Ήταν διπλάσιος από μένα και σε όγκο και σε μέγεθος, 1,90 περίπου Φορούσε τζάκετ. Δεν ήταν αστυνομικός, φορούσε πολιτικά».

Πέρασε μέσα από τα ΜΑΤ. Τον είδα να ξεπροβάλει ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς. Είδα ότι ανέβηκαν στο μπαλκόνι, υποθέτω πως κινήθηκαν όταν κινήθηκε και η αστυνομία από την ίδια κατεύθυνση, μπορεί κι απ' το στενάκι. Την στιγμή που η Τρούλου προσπαθούσε να σηκωθεί, αυτός ο φουσκωτός την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε στο τοιχίο.

Σε ερώτηση της προέδρου σε σχέση με άλλους που χτυπήθηκαν εκείνη τη μέρα, ο μάρτυρας καταθέτει πως ένας μαθητής, ο Σκιαδάς, χτυπήθηκε και κάποιοι ακόμα αλλά όχι κάτι σοβαρό. Σημαντικό όμως είναι αυτό που καταθέτει στη συνέχεια όταν η Πρόεδρος τον ρωτά γιατί να χτυπηθούν τόσο ο ίδιος όσο και η Τρούλου:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω, δεν υπήρχε λόγος. Εκτός κι αν ήταν στοχοποιημένη η Τρούλου. Το γνώριζα ότι δεν ήταν. Ίσως μας είδαν να βγαίνουμε από το ντοκιμαντέρ. Την Τρούλου μπόρεσαν να πιάσουν... το νησί είναι μικρό και τον Φλεβάρη είναι ελάχιστος ο κόσμος. Βγαίνοντας από το ντοκιμαντέρ υπήρχαν δύο φουσκωτοί.που κοιτούσαν τον κόσμο που έβγαινε. Δεν ήταν του νησιού αυτά τα άτομα...».

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι επρόκειτο για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκο Μίχο.

Πρόεδρος: Εσείς δεν κάνατε μήνυση; Γιατί; Τον αναγνωρίσατε

Μάρτυρας: Όχι δεν έκανα, γιατί ήταν βουλευτής. Ήταν ο Μίχος, ο βουλευτής. Γιατί πίστευα ότι θα ήταν περισσότερο απειλή για εμάς αυτό. Το κλίμα που υπήρχε για τη ΧΑ τότε...Θα ήταν περισσότερο σαν ανέκδοτο μια δίκη στο νησί της Πάρου για αυτή την υπόθεση, αν έφτανε ποτέ στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Η απόφαση να μην κάνετε μήνυση υπήρχε εξαρχής;

Μάρτυρας: Υπήρχε, από τη στιγμή που ήξερα ότι έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη συμμορία.

Εισαγγελέας: Εσάς σας χτύπησε ο Μίχος;

Μάρτυρας: Ναι, με χτύπησε.

Εισαγγελέας: Ο Μίχος κρατούσε μεταλλικό αντικείμενο;

Μάρτυρας: Δεν είδα να κρατά κάτι...

Εισαγγελέας: Η απόφαση να μην κάνετε μήνυση υπήρχε εξαρχής;

Μάρτυρας: Υπήρχε, από τη στιγμή που ήξερα ότι έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη συμμορία.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.